Koncert Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti u Banjaluci: Volonterski izvode Mocartovu „Čarobnu frulu“ za svoj grad

Objavljeno: 6. 6. 2017 u 20:18h

Simfonijski orkestar Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, sa solo pjevačima, izvešće u četvrtak, u Kulturnom centru Banski dvor, u 20 časova operu „Čarobna frula u fragmentima“, Volfganga Amadeusa Mocarta.

Dirigent orkestra biće Branka Radošević Mitrović, reditelj Igor Tešić, kostimograf, Dragana Purković Macan, asistent dirigenta Dušan Urošević, dok je koreografiju i scenski pokret radila Ana Tešić.

Uloge tumače solo pjevači i profesori Lazar Radoja, Vlado Danić, Borjana Mikavica, Ana Marković Malbaša i studenti odsjeka za solo pjevanje u klasi profesorke Dunje Simić: Ivona Šari, Milica Jeličić, Aneta Makanjić, Tijana Krivaja, Milica Stijepić, Danica Andrić i Stefan Kalajdžić.

“Pripreme traju oko 2 mjeseca, što je minimalno za ovakvu vrstu projekta, pogotovo kada izvođači nemaju iskustva s ovakvim projektima. Profesorica Dunja Simić već nekoliko godina insistira na tome da se napravi neki projekat u kom bi učestvovali pjevači, te se ove godine ukazala takva prilika. Ono što treba naglasiti jeste da se radi o veoma zahtjevnoj operi za studente, ali da ih to nije spriječilo da se hrabro suoče sa svim preprekama” – ističe Radošević Mitrović.

Projekat je, prema njenim riječima, urađen sa minimalnim sredstvima.

“Jedino je v. d. direktora Kulturnog centra Banski dvor, Mladen Matović, prepoznao ovo što radimo kao projekat vrijedan podrške i obezbijedio nam određena sredstva za realizaciju. Nažalost, nismo sigurni da li će Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci obezbjediti ostatak sredstava neophodnih za realizaciju, ali kao i mnogo puta do sada, većina izvođača koji nisu studenti volontiraće i tako doprinijeti kulturi našeg grada. Nadamo se da će građani prepoznati naš trud i doći u velikom broju da nas podrže i ukažu da za ovakvim događajima postoji potreba u Banjaluci” – poručuje Radošević Mitrović.

Ulaz na ovaj kulturni događaj je besplatan.

Bez njih ne bi mogli

“Zahvaljujemo se Dječjem pozorištu RS na ustupanju kostima i rekvizita za potrebe izvođenja, kao i profesorima i bivšim studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, bez čijeg volonterskog rada u orkestru ovaj projekat ne bi mogao biti realizovan” – rekla je Branka Radošević.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncert-simfonijskog-orkestra-akademije-umjetnosti-u-banjaluci-volonterski-izvode-mocartovu-carobnu-frulu-za-svoj-grad/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])