Demofest otvara novi konkurs: “Čista umjetnost” šansa za umjetnike da iskažu svoju kreativnost

Objavljeno: 17. 5. 2017 u 16:53h

Nakon nedavno okončanog konkursa za takmičarski program, Demofest otvara novi konkurs – ovoga puta za najbolju umjetničku instalaciju.

Naime, festival je odlučio da ovoga puta pruži šansu mladim umjetnicima da pokažu svoj talenat kroz zanimljive instalacije, od kojih će najbolje biti i nagrađene, ali i da aktuelizuje pitanje zaštite životne sredine i promoviše ekološki odgovorno ponašanje.

Zbog toga Demofest poziva sve umjetnike, umjetničke kolektive i organizacije iz ex-Yu da putem zvaničnog sajta festivala www.demofest.org prijave svoje instalacije od recikliranih i istrošenih materijala ili predmeta. Konkurs pod nazivom „Čista umjetnost“ će biti otvoren od 17. maja do 17. juna 2017. godine, nema dobnih granica, tema je slobodna, a svaki umjetnik, kolektiv ili organizacija mogu se prijaviti sa najviše tri različita djela.

“Festival svake godine osim promocije regionalnih bendova, radi i na društveno odgovornim kampanjama, ali i promociji kreativaca i ostalih vrsta umjetnosti. Upravo zbog toga je ovo idealna prilika za sve umjetnike da iskažu svoj talenat i za to budu adekvatno nagrađeni”, navode iz organizacije Demofesta.

Najbolje instalacije odabraće stručni žiri, a publika će moći da ih vidi na tvrđavi Kastel tokom trajanja Demofesta. Imena pobjednika biće objavljena na zvaničnom sajtu festivala, kao i zvaničnoj Facebook stranici, a projekat će biti realizovan pod pokroviteljstvom kompanije EuroBeta.

Za izradu skulptura mogu se npr. koristiti i prazne limenke Nektar piva, koji je generalni sponzor festivala, a prijave slati pomoću brzog interneta kompanije m:tel, koja je prijatelj festivala. Za kvalitetno odrađene fotografije biće zadužen oficijalni telefon festivala Huawei P10.

Kreator najboljeg umjetničkog djela će kao nagradu dobiti vikend u Arhusu, danskom gradu koji je Evropska prijestonica kulture 2017. godine. Druga nagrada su dva all-inclusive paketa za OK Fest 2018 na Tjentištu, a treća nagrada boravak dvije osobe u Eko zoni Zelenkovac (pored Mrkonjić Grada), i to tokom trajanja Zelenkovac Jazz Festivala 2017.

Ovogodišnji izdanje Demofesta će se održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a u revijalnom programu će nastupiti Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz, Projekt Rakija. Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/demofest-otvara-novi-konkurs-cista-umjetnost-sansa-za-umjetnike-da-iskazu-svoju-kreativnost/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot