Italijanske komedije pred Banjalučanima

Objavljeno: 10. 5. 2017 u 11:44h

Filološki fakultet i Studijski program za italijanski jezik i književnost Univerziteta u Banjaluci od sutra do subote u Domu omladine organizuje besplatne projekcije italijanskih filmova.

Početak prikazivanja svih filmova biće u 20 časova, a prva najavljena projekcija je “Notte prima degli esami” (Noć pred ispite). Film je snimljen 2006. u režiji Fausta Bricija. Drugi film koji će banjalučka publika biti u prilici da pogleda i za koji su titlove radili studenti Studijskog programa za italijanski jezik i književnost jeste “Immaturi” (Nezreli). Režuju potpisuje Paolo Đenoveze, a film je snimljen 2010.

Posljednja projekcija biće film Karla Verdonea “Compagni di scuola” (Školski drugari) iz 1988, a u sva tri slučaja riječ je o savremenim italijanskim komedijama.

“Prvi film govori o grupi učenika koji se pripremaju za polaganje mature, drugi o grupi tridesetogodišnjaka koji moraju ponoviti maturski ispit zbog birokratske greške i treći o bivšim drugarima iz klupe koji odluče da se okupe nakon 15 godina”, javili su organizatori projekcija.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/italijanske-komedije-pred-banjalucanima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot