Gitarista Dragan Moconja pred koncert na Kastelu: Zbog Rok simfonije dišemo kao jedno

Objavljeno: 8. 5. 2017 u 19:26h

Koncert Rok simfonije biće održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel 20. maja u 20 časova, a ulaznica je jedna knjiga.

Dragan Moconja, gitarista poznate banjalučke grupe „Tupas mene“ i idejni tvorac Rok simfonije, kaže da će na taj način biti obilježeno i 20 godina Omladinskog komunikativnog centra. Sakupljene knjige biće donirane osnovnim i srednjim školama u Banjaluci.

“Spremamo sjajan program sa puno domaćih, ali i regionalnih gostiju. To će biti koncert za pamćenje. Obožavam da sviram na Kastelu. To je neopisiv osjećaj” – ističe Moconja.

Rok simfonija postoji već tri godine. Za sve to vrijeme, donijela mu je kaže, brojne probe, nastupe, nove pjesme, ali i sreću i tugu.

“Rastanci i sastanci, takođe su dio Rok simfonije, ali glavna stvar je rad. Mnogo rada, odricanje i treniranje živaca. Krajnji rezultat je uvijek to što nas pokreće da radimo dalje, jače i više. Meni lično Rok simfonija je donijela ogromno muzičko iskustvo, koje se ne može platiti nikakvim parama. I ne samo meni, već cijelom bendu „Tupas mene“. Podigli smo našu svirku na totalno drugi nivo. Rok simfonija me je naučila kako da funkcionišem u grupi i kako da svi dišemo kao jedno. Tek smo počeli. Ne razmišljam o tome da li smo postigli uspjeh ili ne. Koncentrišem se na rad i realizaciju nove ideje. Nek druge sude da li je u pitanju uspjeh ili ne” – poručuje Moconja.

Na pitanje koji nastup Rok simfonije mu je do sada najdraži, ističe da je to onaj nedavni, na platou kod Muzeja savremene umetnosti RS.

“Kada sam vidio da je publika već u 20.45 časova bila u onom broju, a koncert počinje u 21, srce mi je bilo puno. Sve je bilo kako treba i atmosfera je bila sjajna. Mogao bih izdvojiti i koncert sa „Kerberom“ na tvrđavi Kastel, pa nastup u Novom Sadu. Ma, svaki koncert ima nešto” – navodi Moconja.

U grupi „Tupas mene“ svira od 2011. godine. Za njega je ovaj bend „apsolutno sve“.

“To je porodica. Mi smo jedna nenormalna Adams Femili porodica koja ne poznaje riječ neizvodljivo. Stalno se upuštamo u neke stvari koje se na prvu učine neizvodljive, pa ih zajedno činimo mogućim. Sve se može. Sve radimo zajedno, samo ne živimo zajedno. Prolazili smo kroz strašne i mračne periode, iz kojih se, odgovorno tvrdim, većina nikada ne bi izvukla. Ali, žilavi smo i imamo zajedničku ljubav – muzika. Volimo da sviramo zajedno i mislim da to publika osjeti, razumije i zato nas i prate sve ove godine” – rekao je Moconja.

Maštam stalno i mnogo

“Maštam o albumu „Tupas mene“. Maštam da sa grupom sviram svuda i stalno, da ljudi slušaju naše pjesme, da razumiju našu poruku i da nas prate u našim pobunama. Maštam puno. Toliko da bih mogao da napišem knjigu” – kaže Dragan Moconja.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/gitarista-dragan-moconja-pred-koncert-na-kastelu-zbog-rok-simfonije-disemo-kao-jedno/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot