Međunarodni plivački miting 27. i 28. maja u Banjaluci

Objavljeno: 4. 5. 2017 u 16:58h

Deseti jubilarni Međunarodni plivački miting “Banjaluka open” biće održan 27. i 28. maja na Gradskom olimpijskom bazenu. Najavljeno je ovo poslije današnje prve sjednice Organizacionog odbora, kojom je predsjedavao gradonačelnik Igor Radojičić.

“Očekujemo još jedan sjajan događaj u našem gradu. Riječ je manifestaciji na koju sa zadovoljstvom dolaze takmičari sa svih strana i gdje se postižu odlični rezultati, i na kraju gdje Banjaluka pokazuje uspješno domaćinstvo ovakvog događaja”, kazao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je istakao – plivanje je sport koji u Banjaluci dobija sve veće interesovanje i pažnju.

“Znate da već godinama imamo takmičare učesnike olimpijskih igara i drugih značajnih takmičenja. Uklapa se i u koncepciju Grada da od jeseni sa početkom nove školske godine ponovo aktiviramo programe, koje bi najmlađe uključivali na početku u program učenja, a onda poslije kroz neke plivačke klubove da mogu da se bave po svojoj sopstvenoj želji i takmičarskim sportom”, istakao je gradonačelnik.

Organizator mitinga je Plivački klub „Olimp“, čiji je predsjednik Željko Panić kazao da će i ove godine miting biti na viskom nivou, jer su učesnici ne samo iz Evrope nego i svijeta (Kanade, Letonije i Amerike).

“Dosta plivača je bilo prošle godine i tada su izrazili želju da učestvuju i na narednim mitinzima. To znači da je naš miting prepoznat svugdje u svijetu. Trudimo se da bude na najvišem mogućem nivou, iako organizacija nije nimalo laka”, kazao je Panić.

Prema njegovim riječima, na miting će doći kompletna reprezentacija Srbije na čelu sa Velimirom Stjepanovićem i Čabom Silađijem, koji će doći 15 dana prije turnira – na pripreme.

Promoteri ovogodišnjeg Plivačkog mitinga su članovi banjalučkog PK „Olimp“, Nikola Bjelajac i Adi Mešetović, koji su ispunili normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Izvor: banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/medunarodni-plivacki-miting-27-i-28-maja-u-banjaluci/||claudebot