Trka vozača konjskih zaprega sutra u Banjaluci

Objavljeno: 28. 4. 2017 u 10:50h

Konjički klub “Paddock” u subotu u 14 časova na fudbalskom stadionu “Omladinac”, u naselju Lazarevo, prvi put u gradu organizuje Međunarodno takmičenje u zaprežnom sportu “Pehar grada Banjaluke”.

“Na ovom takmičenju očekuje se oko 15 vrhunskih vozača zaprega iz Srbije i BiH. Oni će se takmičiti u raznim konjičkim disciplinama kao što su dvopreg, četvoropreg i precizna vožnja zaprega”, istakli su organizatori.

Katarina Jovanović, licencirani trener konjičkog sporta i osnivač KK “Paddock”, rekla je da će takmičenju prethoditi defile učesnika kroz centar grada od 12 časova, te da je planirano i kratko zadržavanje kolone kočija ispred hrama Hrista Spasitelja oko 12.30.

“Želja nam je da ovo takmičenje postane tradicionalno i da s vremenom okuplja što veći broj učesnika iz regiona i šire kako bi postalo takmičenje koje će Banjaluku visoko pozicionirati u konjičkom svijetu”, istakla je Jovanovićeva.

Prije 60 godina u Banjaluci je održan prvi konjički turnir, na prostoru danas poznatom kao Banjalučko polje, a organizatori su naglasili da bi ovim takmičenjem htjeli u Banjaluku da vrate dah prošlih vremena.

“Željeli bismo ovo takmičenje da unaprijedimo u sportsko-rekreativnu poslasticu, koja će Banjaluci dati još značajniju dimenziju evropskog centra kulture, sporta, turističke atraktivnosti”, naveli su organizatori.

Zaprežni sport je jedna od sedam disciplina Svjetske konjičke federacije FEI, a takmičenje, koje će biti održano pod pokroviteljstvom grada Banjaluka, odvijaće se po pravilima i propozicijama koje ona propisuje.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/trka-vozaca-konjskih-zaprega-sutra-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot