Živjeti slobodno: Koncerti, paneli, predstave…

Objavljeno: 27. 4. 2017 u 19:31h

Četvrti put za redom, kroz brojne sadržaje i bogat program festivala “Živjeti slobodno” u Banjaluci će biti obilježen Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Banjalučka publika 05. maja na Aquani, biće u prilici da uživa u odličnim nastupima poznatih regionalnih bendova Zoster, Zabranjeno pušenje  i Goran Bare & Majke. Ulaznice za ovaj događaj već su dostupne i to po cijeni od sedam KM u pretprodaji i deset KM na dan koncerta. Prodajna mjesta su: KSB, Cafe bar Šestica i Peckham pub.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske, 7. maja od 20 časova, biće odigrana predstava “Beton mahala” u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, a u izvođenju grupe mladih glumaca iz Novog Pazara. Predstava se bavi problemima mladih, ali istovremeno otvara politička, religijska i druga društvena pitanja. Od svog prvog izvođenja u Novom Pazaru, nakog čega je odmah i zabranjena u ovom gradu, igrana je u gradovima širom regiona i privukla veliku pažnju i simpatije publike. Ulaznice za ovu predstavu po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na blagajni pozorišta.

U finišu programa festivala „Živjeti slobodno“ ove godine 08. maja u Kulturnom centru Banski dvor od 12 časova biće održana i panel diskusija na temu „Antifašizam i postistina“, na kojoj će ove godine učestvovati: Ivana Pantelić (istraživač-saradnik na Institutu za savremenu istoriju u Beogradu); Aleš Čar (romansijer, pipovedač, prevodilac, scenarist, urednik i jedan on najznačajnijih slovenačkih pisaca nove generacije); Branko Rosić (pisac i zamjenik glavnog urednika magazina Nedeljnik); Branislav Trifunović (glumac); Samir Hodović (frontmen benda Velahavle i građanski aktivista); moderator ovog panela biće Vule Žurić (pisac).

Festival “Živjeti slobodno” koji se četvrtu godinu za redom održava u Banjaluci, u organizaciji UG Sloboda, a u partnerstvu sa Unijom studenata RS, ima za cilj da realizacijom programskih sadržaja kod svih mladih ljudi na ovim prostorima razvije svijest i vrijednosti za  poštovanje i njegovanje tradicije antifašizma, te da se 9. maj i u budućnosti obilježava i proslavlja kao važan datum u kreiranju današnjih prava i sloboda.

Više informacija potražite na Facebook stranici.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/zivjeti-slobodno-koncerti-paneli-predstave/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot