U susret trećem Banjalučkom M:tel polumaratonu: Interesovanje obara rekorde

Objavljeno: 27. 4. 2017 u 10:40h

Imamo 100 odsto više prijava za trke 3. Banjalučkog M:tel polumaratona nego u ovo vrijeme prošle godine. Očekujemo na startu više od 6.000 trkača, a samo ih je za polumaraton već prijavljeno oko 1.500, izjavila je Tatjana Mudrinić, šef službe za informisanje Support marketing centra i Banjalučkog M:tel polumaratona.

Prošle godine ulicama Banjaluke trčalo je oko 5.000 trkača, od toga 1.050 polumaratonaca, tako da se 14. maja očekuju novi rekordi.

“Potpuno smo spremni za organizaciju ovog događaja”, istakla je Mudrinićeva, te dodala da je sigurna da će Banjaluka 13. i 14. maja biti u centru medijske pažnje, jer je za ovaj događaj već sada akreditovano na desetine reportera i novinarskih ekipa iz regiona i svijeta.

Polumaratonski vikend počeće 13. maja u 10 časova otvaranjem dvodnevnog polumaratonskog sajma na Trgu Krajine u organizaciji sponzora i prijatelja polumaratona, a izlagači su za oba dana pripremili posebne ponude i brojna iznenađenja za sve posjetioce i goste koji će doputovati u grad na Vrbasu.

“U 11 časova startaće prvi Bambini polumaraton namijenjen djeci predškolskog uzrasta, a u popodnevnim časovima dobrodošlicu ćemo poželjeti prvim trkačima koji će iz više od 50 zemalja stići u Banjaluku”, kazala Mudrinićeva i dodala:

“Sada već tradicionalno u subotu od 19 časova počinje naš polumaratonski ‘Party time’. Čekaćemo trkače na Trgu Krajine da dođu po startne brojeve i učesničke pakete. U znak dobrodošlice čeka ih pasta party. Odmah zatim, na bini ćemo predstaviti elitne trkače, a sve njih kao i posjetioce na trgu pozdraviće Italijan Đelindo Bordin, ovogodišnje zaštitno lice i promoter našeg polumaratona. Bordin je, za one koji ne znaju, jedini svjetski atletičar koji je osvojio i zlatnu medalju na olimpijskom maratonu u Seulu i zlatnu medalju na Bostonskom maratonu i mi smo počastvovani što je dio naše polumaratonske priče”, rekla je Mudrinićeva.

Nakon Bordinovog obraćanja, sportski sponzor polumaratona “Diadora” održaće modnu reviju na kojoj će Banjalučanima i gostima predstaviti nove modele koje će nositi atletičari, fudbaleri Borca i članovi fudbalske reprezentaciju RS.

Kao poklon “Banjalučke pivare” u subotu od 22 časa ljubitelji nektar piva i učesnici polumaratona imaće priliku da uživaju u kvalitetnom elektronskom zvuku svjetski poznatih izvođača elektronske muzike.

“Polumaratonski dan započećemo u 14. maja u ranim jutarnjim časovima, a start prve trke zakazan je za 9.15 “, poručila je Mudrinićeva i svima koji će doputovati u grad na Vrbasu poželjela dobrodošlicu, te pozvala sve Banjalučane da se prijave za neku od trka, a one koji ne budu trčali da dođu i da bodre trkače. Prošle godine je bilo oko 10.000 onih koji su podržali takmičare.

Osim Bambini trke i polumaratona dugog 21,1 kilometar, trkači će moći da se prijave za Nektar fun run trku na tri kilometra, te Gazprom Petrol Stations štafetni polumaraton.

  • 1.050 trkača iz 40 država nastupilo prošle godine u polumaratonu
  • 280 ljudi je trčalo u prvom Gazprom Petrol Stations štafetnom polumaratonu
  • 3.000 učesnika na Nektar fun run trci 2016.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/u-susret-trecem-banjaluckom-mtel-polumaratonu-interesovanje-obara-rekorde/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot