Euro kup u kajaku i kanuu od interesa za Banjaluku

Objavljeno: 21. 4. 2017 u 13:00h

Druga trka Euro kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama “Vrbas – m:tel 2017”, koje ce održati 22. i 23. aprila u Banjaluci, spada u kategoriju manifestacija od interesa za Grad Banjaluku, jer nam je cilj da se Banjaluka promoviše u sportskom i turistickom smislu.

U ovoj godini kada Kajak kanu klub ”Vrbas m:tel” proslavlja 70 godina postojanja, ovogodišnji Evro kup je uvršten u Program obilježavanja Dana Grada što je ujedno veliki znacaj i za ovaj klub i Grad Banjaluku, kazao je Dragan Banjac nacelnik Odjeljenja za obrazovanje, omladinu, zdravstvo i sport Banjaluke.

“Grad Banjaluka i Odjeljenje za obrazovanje, omladinu, zdravstvo i sport pružilo je logistiku i finansijsku pomoc, a sve u cilju da se ova manifestacija organizuje na odlicnom nivou kao i sva dosadašnja kajak kanu takmicenja po kojima je Banjaluka postala poznata i globalno prepoznatljiva.  Ukoliko sve protekne u najboljem redu, što mi iz Gradske uprave ne sumnjamo, naredne godine u Banjaluci bi trebalo da se organizuje i jedna od tri trke ICF Svjetskog kupa u kajaku i kanuu.

Takmicari i sportisti iz evropskih zemalja koji vec osmu godinu zaredom posjecuju Banjaluku su pokazatelj da je Banjaluka omiljena lokacija za kajak sport i daju nam obavezu da se još više trudimo da im kao domacini obezbejdimo što ugodniji boravak”, istakao je Banjac, koji je i potpredsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje jubileja 70 godina postojanja Kajak kanu kluba ”Vrbas-m:tel” u sklopu kojeg je i ova trka.

Nikola Stankovic, direktor Kajak kanu kluba ”Vrbas m:tel” i trke ECA Euro kupa, podsjetio je da ce takmicenja biti održana 22. i 23. aprila. Programom je predvideno da se 22. aprila sa pošetkom u 16:00 casova vozi spust classic trka od Slapa u Novoseliji do tvrdave Kastel u Banjaluci, a 23. aprila sa pošetkom u 11:00 casova vozi sprint trka na stazi u kanjonu Tijesno.

“Do sada se za takmicenje prijavilo više od 20 ekipa iz 9 nacionalnih saveza, a kako rok za prijave još nije istekao, ocekujemo i dodatne priijave sve do subote ujutro kada se prijave zakljucuju. Kompletna organizacija i priprema takmicenja prolazi u najboljem redu i skladu sa planom, osim vremenskih uslova koji nam nikako ne idu na ruku. Snijeg u ovom dijelu godine nas je sve nepriajtno iznenadio i iskreno se nadamo da nece biti vecih komplikacija oko padavina i nivoa rijeke Vrbas. Takode, iskoristio bih priliku da se zahvalim ekipi volontera sa banjaluckog Fakulteta fizickog vaspitanja i sporta kao i ljudima iz Hidroelektrana na Vrbasu koji se svake godine trude da nivo Vrbasa bude idealan i bez varijacija”, istakao je Stankovic.

Tomislav Crnkovic, tehnicki delegat Evropske i Svjetske kajakaške federacije, naveo je da je u proteklom periodu izvršen kontrolni tehnicki pregled opreme, te da su uslovi za organizaciju potpuno ispunjeni.

“Ne sumnjamo da ce nam Banjaluka i Vrbas prirediti još jednu lijepu sportsku pricu na koje smo ovde navikli i zbog kojih se svi mi rado vracamo u ovaj prelijepi grad na još ljepšem Vrbasu. Sa domacinima smo smo vec u dogovorima za organizaciju ICF Svjetskog kupa koji ce se desiti naredne godine. Vjerujem da cemo biti dobri organizatori i ove kao i svih narednih godina kada se nadamo da ce Banjaluka biti domacin velikih kajak takmicenja jer ovakve uslove malo koja rijeka može da ponudi” kazao je Crnkovic koji je ovom prilikom Kajak kanu klubu ”Vrbas m:tel” cestitao sedamdesetogodišnji jubilej.

Stavljanje Banjaluke na sportsku mapu svijeta je vec petu godinu podržala i kompanija m:tel, generalni sponzor Kajak kanu kluba ”Vrbas m:tel”

“Kompanija m:tel je vec nekoliko godina pokrovitelj vrhunskih takmicenja u organizaciji Kajak kanu kluba Vrbas m:tel, jer smo prepoznali njihov sportski znacaj i turisticki potencijal. Ovo je jedan od dogadaja koji promovišu prave vrijednosti, zdrav život i sportski duh. Da bismo dali doprinos razvoju sporta na ovim prostorima, osim manifestacije ECA Euro kup podržali smo kompletan program obilježavanja jubileja 70 godina postojanja ovog uspješnog sportskog kolektiva”, istakli su u kompaniji m:tel.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/euro-kup-u-kajaku-i-kanuu-od-interesa-za-banjaluku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot