“Business Challenge”: Takmičenje mladih u preduzetništvu u Banjaluci

Objavljeno: 5. 4. 2017 u 20:40h

I ovog proljeća MUNJA Inkubator sa partnerima organizuje u Bosni i Hercegovini najveće državno takmičenje za srednjoškolce u preduzetništvu pod nazivom „Business Challenge“.

Business Challenge se sastoji od pet polufinalnih regionalnih takmičenja koja će se održati ove godine u Banjaluci (6.04.), Tuzli (07.04.), Sarajevu (09.04.), Mostaru (11.04.) i Goraždu (12.04.) i državnog finala u Sarajevu (18.-19.04.). Pobjednici će predstavljati BiH na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana krajem aprila. Kroz takmičenja će proći 200 učenika različitih srednjih škola iz cijele BiH.

Business Challenge se realiziju se po međunarodnoj metodologiji globalne mreže „Junior Achievement“, najvećeg obrazovnog programa iz oblasti ekonomije i poduzetništva koja djeluje u 113 zemalja. U okviru takmičenja učenici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak koji dobivaju od stručnjaka i managera. Najbolji timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavaju rješenje zadanog poslovnog problema i prezentuju ga stručnom žiriju i pred ostalim učesnicima.

,,Kroz Business Challenge učenici razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprjeđuju vlastito samopouzdanje, što je posebno važno kada znamo da je 63% mladih nezaposleno, a većina razmišlja o odlasku iz zemlje“, rekao je direktor MUNJA Inkubatora Jan Zlatan Kulenović.

Podsjećamo da je u protekle četiri godine kroz ova takmičenja prošlo preko 400 mladih iz 87 srednjih škola i više od 50 opština.

Takmičenje u Banjaluci održaće se sutra u ICBL od 9:30 do 17:00 časova.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/business-challenge-takmicenje-mladih-u-preduzetnistvu-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot