Banjaluka: Više od 50 manifestacija za Dan grada

Objavljeno: 27. 3. 2017 u 17:00h

Dan grada Banjaluka biće obilježen od 18. do 22. aprila programom kojim je planirano održavanje više od 50 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja, namijenjenih svim uzrastima.

Organizacioni odbor za obilježavanje Dana grada, čiji je predsjednik gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičićić, utvrdio je na današnjoj sjednici program manifestacije, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Programom je, između ostalog, predviđen koncert orkestra Vojne akademije i Banjalučke filharmonije, koji će u petak, 21. aprila, pred Banjalučanima izvesti muzičke numere iz poznatih filmskih klasika”, navodi se u saopštenju.

Za razliku od ranijih godina, centralni koncerti, uključujući ovaj, biće izvođeni na Kraševom parkingu, preko puta Gradske uprave.

Na Dan grada, u subotu, 22. aprila, na istom mjestu Banjalučani će moći da uživaju u koncertu “Rok simfonije”.

Programom je predviđena i pozorišna predstava “12 zvjezdica” u izvođenju Studentskog pozorišta, postavka izložbe “Poznati banjalučki ljekari”, kao i zajednički koncert Gradskog tamburaškog orkestra i mandolinista iz grčkog grada Patre.

I u sportskom dijelu manifestacije predviđen je bogat program. Biće organizovana međunarodna ulična trka, međunarodna kajakaška trka u kanjonu Tijesno, badmington i bridž turnir, kao i plivački miting, te mnogobrojna, druga takmičenja.

Iz banjalučke Gradske uprave ističu da će ovogodišnju proslavu Dana grada obilježiti i planirano otvaranje dva nova dječija igrališta u Boriku i Parku “Dr Mladen Stojanović”, koja, u okviru velike akcije izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih igrališta širom Banjaluke, poklanjaju gradu kompanije “Mikrofin” i “Mlijekoprodukt”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-vise-od-50-manifestacija-za-dan-grada/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot