Susret plivača Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH u Banjaluci

Objavljeno: 25. 3. 2017 u 10:10h

Evropski šampion u plivanju Velimir Stjepanović i Čaba Silađi biće neke od zvijezda susreta reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, koji će biti održan za vikend na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Domaćin takmičenja je Plivački savez BiH, a očekuje se nastup oko 270 plivača i plivačica. Osim Stjepanovića, dvostrukog evropskog prvaka i osvajača bronzane medalje za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima, u Banjaluci će nastupiti njegovi sunarodnici Čaba Silađi, osvajač evropske bronze, koji je prošle sedmice na Srbija openu na 100 metara prsno isplivao peto vrijeme u svijetu ove godine (1:00.27 minuta) i Ivan Lenđer i slovenački olimpijci Martin Bau i Tjaša Pintar, Hrvat Mario Todorović…

BiH će predstavljati oko 60 takmičara, među kojima su Amina Kajtaz, Mihajlo Čeprkalo, Ilijan Malčić, Nejla Karić, Emina Pašukan, Tina Tadić…

“Mislim da četvoromeč nikada nije bio jači. Nastupiće izuzetni plivači i za naše takmičare, posebno mlađe, ovo će biti prilika da odmjere snage sa njima i da vide kako to rade reprezentacije u okruženju. Takođe, mnogi su ispunili san da nastupe za reprezentaciju. Što se tiče starijih plivača, oni će imati priliku i da se bore da ispune norme za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će biti održano u Budimpešti ove godine, te Svjetsko i Evropsko juniorskosko prvenstvo, koje će takođe biti 2017”, rekao je Miodrag Čeko, član stručnog štaba reprezentacije BiH.

B norme za SP u Budimpešti imaju Kajtazova, Čeprkalo i Adi Mešetović, koji neće nastupiti zbog povrede ramena, dok će se ostali bh. reprezentativci boriti za mjesto među najboljima. Četvoromeč će biti veliki motiv i izazov za njih, a izazov da organizuje veliko takmičenje imao je Plivački savez BiH.

“BiH četvrti put nastupa na ovom susretu reprezentacija, a po prijavama je ovo najjači četvoromeč i drago nam je što smo domaćini. Takođe, nama je takmičenje u organizacionom smislu izazov jer želimo da pokažemo da smo sposobni da organizujemo takmičenja visokog nivoa, ali i velika promocija plivanja”, rekao je Goran Todorović, predsjednik Plivačkog saveza BiH.

U Banjaluci će nastupiti seniori, juniori i kadeti. Takmičenje počinje u subotu u 16 časova, a u nedjelju u 10.

Istorija

Prvi susret reprezentacija održan je 1992. u Dolenjskim toplicama gdje su nastupili Hrvatska i Slovenija, od 2012. se takmiči reprezentacija Srbije, a od 2014. i selekcija BiH. U početku su se takmičili samo mlađi plivači, međutim prošle godine su im se pridružili i seniori.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/susret-plivaca-srbije-hrvatske-slovenije-i-bih-u-banjaluci/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot