”Hvala ti majko” u Banjaluci: Sutra obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa Down sindromom

Objavljeno: 19. 3. 2017 u 16:59h

U ponedjeljak 20. marta, sa početkom u 13.30 časova, Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju ”Dajte nam šansu – Zvjezdice” obilježiće Međunarodni dan osoba sa Down sindromom pod manifestacijom ”Hvala ti majko!”.

Mjesec mart je kroz sve aktivnosti u potpunosti posvećen obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa Down sindromom.

Ove godine su manifestaciju simboličnog naziva: „Hvala ti majko“ posvetili majkama, kako bi ukazali na važnu ulogu majke u životu i odrastanju djeteta sa Down sindromom, majke čija ljubav preživljava sve životne izazove kako bi pružila punu podršku svom djetetu, ali i kako bi djeca kroz svoj rad i trud pokazala svu zahvalnost majkama koje su uvijek uz njih.

Partner Centra za podršku je kao i prethodnih godina JU Centar “Zaštiti me”.

Takođe, i ove godine program je bogat, a djeca sa Down sindromom učestvuju u svim koreografijama.

Podršku su pružili drugari iz MaMa Vox vokalnog ateljea, koji nastupaju sa tri tačke.

Cijeli program je inkluzivan što je posebno važno, jer se djeca uče prihvatanju različitosti i prihvatanju svojih vršnjaka.

Ove godine su saradnji sa RTRS uradili spot za pjesmu Ljubav može sve, koju je napisao i komponovao Mladen Matović i poklonio djeci i mladima sa Down sindromom.

Izvođači su Lukijan Ivanović, Kristina Ivanović,Ženski kamerni hor Banjalučanke, Sara Spasojević, Maša Ćoćkalo, Bjanka Babić i Dječiji hor “Mala polifonija”.

Spot, u kome učestvuju i djeca iz MaMa Vox vokalnog ateljea, će premijerno biti prikazan u okviru manifestacije.

Na manifestaciji se očekuje veliki broj učesnika i veliki broj tačaka koje su u pripremi, kao i činjenicu da je Centar “DNŠ-Zvjezdice” napravio jedan veliki korak i djeci i mladima sa Down sindromom i drugim poteškoćama omogućio da na sceni kulturnog centra pokažu svoje talente.

Namjera Centra za podršku je da pokažu mogućnosti djece sa Down sindromom, ali i da podstaknu kreativnost na sve načine, te da široj javnosti pokažemo da djeca i osobe sa Down sindromom mogu da budu pjevači, igrači, glumci.

Posebno se radi na socijalnom uključivanju, a ovo je prilika da se i šira javnost upozna sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju i njihovim mogućnostima.

Izvor: Mojabanjaluka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/hvala-ti-majko-u-banjaluci-sutra-obiljezavanje-medunarodnog-dana-osoba-sa-down-sindromom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])