Banski dvor – Promocija knjige “Kroz prstohvat cimeta”

Objavljeno: 16. 3. 2017 u 20:10h

U Vijećnici Banskog dvora 20. marta 2017. godine (ponedeljak) u 19,00 časova biće promovisana knjiga „Kroz prstohvat cimeta“, autora Aleksandre Mihajlović, U promociji knjige učestvuju: Vanja Jekić, Anja Ivačković, Simona Stanković, Nikola Kovac i autor.

Kratka biografija

Aleksandra Mihajlović je rođena 1969. godine u Beogradu. Završila je Filološki fakultet u Beogradu na katedri Opšte i srpske književnosti sa srpskim jezikom. Doktorant je na istom fakultetu i spisateljica.

Objavila je dva romana: “Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje.” 2012. godine i “Kroz prstohvat cimeta” 2015. godine, koji je na poslednjem 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga privukao veliku pažnju čitalaca.

Živi u Pančevu i kao profesorka književnosti predaje u Gimnaziji “Uroš Predić”. Svojim jedinstvenim predavanjima i otvorenošću, pristupom i posvećenošću radu ostavila je snažan pečat mnogim generacijama.

Učestvovala je u mnogim projektima, od kojih se izdvaja Članak o Aleksandru Tišmi, koji je objavljen u austrijskom književnom časopisu “Europe” 2004. godine (Vom Gebrauch des Menschen und von seiner Würde).

Redovno učestvuje sa svojim naučnim radovima na kongresima Saveza slavističkih društava, baveći se komparativno srpskom i svjetskom književnošću. Radovi su objavljivani u Zbornicima u idanju Društva za srpski jezik i književnost. Takođe, sa naučnim radovima učestvuje na kongresima i naučnim skupovima u inostranstvu.

Čest je učesnik i književnih kolonija. Godine 2014. bila je na Književnoj koloniji povodom osam vijekova manastira Mileševa, na poziv Udruženja književnika Srbije.

Angažovana je na velikom broju projekata u oblasti obrazovanja i kulture, koje su finansirali Skupština grada Pančeva i Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin”.

Multikulturalnost joj je jedna od omiljenih oblasti. Pohađala je mnoge multikulturalne radionice i organizovala projekte, sarađivala sa grupom “Most”. Vodila brojne turističke i edukativne programe širom Evrope i Amerike.

Idejni tvorac je Kursa opšte kulture i znanja – Internekulturne kompetencije.

Govori engleski i njemački jezik. Proučava španski jezik i književnost.

Udata je i majka Konstantina i Lukijana .

Izvor: Bl-portal

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banski-dvor-promocija-knjige-kroz-prstohvat-cimeta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])