Osmomartovski rukometni turnir u subotu

Objavljeno: 10. 3. 2017 u 20:14h

U SD Borik u Banjaluci u subotu 11. marta, biće održan 35. međunarodni osmomartovski rukometni turnir „Banjaluka kup 2017“. Pored domaćina ŽRK Borac, igraće Jadran iz Slovenije, Jedinstvo iz Brčkog i Mira iz Prijedora.

“Neočekivano smo se našli u problemima, jer su nam ŽRK Zrinski (Čakovec) i ŽRK Kikinda, zbog svojih problema, otkazali učešće. Ali, u pomoć su nam priskočili naši sportski prijatelji Jedinstvo iz Brčkog i prijedorska Mira, pa će oni zajedno sa Jadranom iz Kozine (Slovenija) i našim Borcem biti učesnici ove tradicionalne smotre. Posebno se zahvaljujem gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću, koji je podržao ovaj turnir, ali i brojnim sportskim prijateljima, koji su stali uz ovu tradicionalnu manifestaciju”, rekla je Mira Popović, predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Grad Banjaluka, kao i mnogo puta do sada stao je uz Osmomartovski turnir dama.

“Ovaj turnir nalazi se u Godišnjem kalendaru sportskih manifestacija Grada Banjaluka za 2017. godinu. Kad nešto kao ova smotra, ima tako tugu tradiciju, a održava se već 35 godina, zaslužuje da je svi podržimo”, istakao je Banjac.

Promoter ovogodišnjeg turnira je Jasna Brkić, nekadašnja rukometašica banjalučke Mladosti.

“Sentimentalno sam vezana za ovu smotru, pošto sam na njoj igrala, jer je moja Mladost čak sedam puta trijumfovala. Bio je to izuzetno jak turnir na kojem su nastupali beogradski Radnički, nekadašnji prvak Evrope, Dalmanda iz Splita, zagrebačka Lokomotiva, Vesna iz Somobora. Drago mi je što se turnir ponovo održava, vjerujem da se on nikad više neće prekidati, kao što je to bilo ranije”, istakla je Jasna Brkić.

Mlada rukometašica Marina Rauković sa mnogo optimizma dočekuje ovaj turnir.

“Daćemo svoj maksimum na ovoj smotri. Imamo nekih problema sa povredama, ali nas to neće sputati da pokažemo koliko možemo. Želimo finale, želimo trofej, ako u tome ne uspijemo sportski ćemo čestitati boljem rivalu”, rekla je Marina Rauković.

Parovi i satnica turnira – subota, 11. mart

10.00 časova: ŽRK Borac – ŽKK Mira
11.30 časova: ŽRK Jadran Blumarin – ŽRK Jedinstvo
13.15 časova: svečano otvaranje turnira
14.00 časova: utakmica za treće mjesto (poražene ekipe)
16.00 časova: finale
17.30 časova: zatvaranje turnira i podjela pehara

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/osmomartovski-rukometni-turnir-u-subotu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])