Humanitarna svirka banjalučkih muzičara u “Shamrock pubu”

Objavljeno: 8. 3. 2017 u 19:34h

Grupa banjalučkih muzičara je odlučila da udruži svoje snage i održi humanitarnu svirku za porodicu Nikočev iz banjalučkog naselja Lazarevo.

Članovi bendova “Tupas mene”, “Supersonic”, “Transfer blama”, bivšeg sastava J.M.P. i grupe “Voodoo Mojo” organizovali su se pod simpatičnim imenom “100 gitara nigdje dvanaesterca” i sviraće sutra sa početkom u 21 čas u banjalučkom “Shamrock pubu”.

Kako ističu muzičari, njihov cilj je da svojim nastupom pomognu onima kojima je pomoć trenutno neophodna.

“Ova porodica broji šest članova. Otac je ratni vojni invalid, ranjavan više puta, sa suprugom koja dugi niz godina vodi bitku sa karcinomom. Ovaj bračni par ima četvoro djece, a jedini stalni izvor prihoda im je dječji dodatak”, istakao je Bojan Madžar, pjevač bivšeg sastava J.M.P.

Madžar dodaje da se ideja za ovaj humani akt rodila sasvim spontano.

“Temelj ovog projekta je drugarstvo. Odlučili smo da spontano spojimo članove banjalučkih bendova, te napravimo druženje uz svirku. Nakon prve svirke, shvatili smo da možemo biti konstruktivni, te svojim druženjem pomoći nekome, a zatim došli na ideju i kome”, dodao je Madžar.

Muzičari ističu da svi koji dođu sutra u “Shamrock pub” mogu da pomognu tako što će moći da ostave novac u kutiji koja će se nalaziti na ulazu.

“Cilj nam je da svako ostavi onoliko novca koliko je u mogućnosti, a mi smo voljni da sviramo koliko god je potrebno”, dodao je Madžar.

Gitarista Aljoša Đumić ističe da ovo nije prva svirka koju su organizovali i da žele da na ovaj način afirmišu i druge muzičare da se posvete humanitarnom radu.

“Mislim da bi Banjaluka trebalo da ima više ovakvih projekata. Mi smo mali skup muzičara i prijatelja prije svega. Mi nismo u stanju da pjevamo protiv ove države i mijenjamo neki sistem, ali sam siguran da smo u stanju promijeniti život jedne porodice. To važi i za neke druge bendove koji će se nekad skupiti”, ističe Đumić.

Gitarista dodaje da publika može da očekuje prije svega dobru zabavu, uz akustične obrade domaćih i stranih pop i rok hitova, u izvedbi benda sačinjenog od bubnja, bas gitare, šest akustičnih gitara i dva vokala.

“Naravno, sam povod je ono što nas na bini hrani pozitivnom energijom, a siguran sam da ćemo je prenijeti na svakoga ko dođe otvorenog srca”, dodao je Đumić.

Sastav “100 gitara nigdje dvanaesterca” čine Dragan Moconja, Bojan Katalina, Srđan Lakić, Aljoša Đumić, Nemanja Gaković, Boris Živković, Ognjen Tadić i Bojan Madžar.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/humanitarna-svirka-banjaluckih-muzicara-u-shamrock-pubu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot