Predstava u režiji Laneta Gutovića u Banjaluci

Objavljeno: 24. 2. 2017 u 16:50h

Pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara, sa predstavom “Zar i ti, sine Normane? (Svašta)” autora Rona Klarka i Sema Bobrika, u režiji Milana Laneta Gutovića u subotu 4. marta gostovaće u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NPRS). Predstava će biti izvedena na Velikoj sa početkom u 20.00 časova.

Ben Čeimbers stiže u Los Anđeles da traži utjehu od svog sina Normana. Ben je uznemiren i zbunjen, jer je njegova žena napustila porodični posao u radnji za hemijsko čišćenje i pobjegla u Meksiko sa njegovim rođenim bratom. Međutim Ben Čeimbers otkriva da je njegov sin homoseksualac nakon što zatiče njegovog prijatelja Garsona u spavaćoj sobi. Ben pokušava da razumije svog sina, ali mu ne uspjeva. Dovodi i prostitutku ne bi li promijenio njegovo seksualno opredeljenje, ali mu ne uspjeva.

To je u najkraćem radnja komada Rona Klarka i Sema Bobrika. Adaptaciju teksta i režiju uradio je Milan Lane Gutović, koji je napravio sjajnu podijelu. Oca, Bena  igra Milutin Vešković, sina Normana Miloš Tanasković, a Garsona Miloš Đuričić. Tu su još i Dragana Jovanović kao Beova supruga i Nataša Petrović.

Ovaj komad često je postavljan na scene širom svijeta, u originalu “Normane, jesi li to ti?”. Igran je sa drugim naslovom i u Srbiji. Pirotska postavka kao „Zar i ti sine Drakče“ ukomponovana u tamošnji govor. Snimljen je i film po tekstu Rona Klarka i Sema Bobrika, što samo pokazuje da je priča zanimljiva, da se publika lijepo zabavlja, dobro reaguje i uživa u ovoj, reklo bi se nesvakidašnjoj priči.

Stiče se utisak da kada se igraju ovakvi komadi, jednočinka u trajanju od jednog sata, koji daju mogućnost da se glumci razmašu, kako je to bilo i u zaječarskoj postavci, i izađu van teksta pa i rediteljskih zadataka, a sve u cilju dobre igre i reakcije publike, da se ne zna ko više uživa igrajući ovaj komad. Glumci ili publika. Da li zato što je tekst definitivno dobro napisan ili zbog sjajne glume, koju zaječarski glumci razigravaju do usijanja, teško je reći. U svakom slučaju komad „Svašta“ ima svoju publiku ma gdje se igrao i da li ga gledali na filmskom platnu ili na daskama koje život znače.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/predstava-u-reziji-laneta-gutovica-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot