Kulturno veče posvećeno ruskoj carskoj porodici Romanov

Objavljeno: 19. 2. 2017 u 15:57h

Kulturno veče posvećeno sjećanju na carsku porodicu Romanov pod nazivom „U susret Ruskom Caru“ biće održano u utorak, 21.02.2017. godine u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora sa početkom u 18 časova.

U okviru kulturne večeri biće otvorena izložba koju su organizatori nazvali „Romanovi“.  Izložba je pripremljena uz pomoć Sretenjskog manastira iz Moskve, a projekat izložbe je nastao sa željom i ciljem da se srpskoj publici približi lik i djelo posljednje vladajuće dinastije Romanov.

Sjećanje na carsku porodicu nosi poseban značaj u dolazećoj 2017. godini, kada se navršava 100 godina od početka velike ruske tragedije, a 2018.godine stogodišnjica smrti posljednjeg ruskog cara i njegove porodice, koji su u ruskoj i srpskoj crkvi pribrojani liku svetitelja, navode organizatori.

U okviru događaja besjedu o porodici Romanov  će držati vladika Gorodecki Avgustin. Muzički program će izvesti hor ruskog kulturnog centra „Ruski mir“ i hor sveštenika Eparhije banjalučke, nakon čega je planirana i projekcija dokumentarnog filma.

Izložba će biti otvorena do kraja marta.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturno-vece-posveceno-ruskoj-carskoj-porodici-romanov/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot