Radionica o daljinskom grijanju u Banjaluci

Objavljeno: 26. 1. 2017 u 13:33h

U Inovacionom Centru Banjaluka 2. februara biće održano besplatno savjetovanje građana iz oblasti energetske efikasnosti, pod nazivom “Daljinsko grijanje u Banjaluci”.

Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle i EFEKT mreža, u saradnji sa ENKON d.o.o za energetski i ekonomski konsalting Banjaluka organizuje Energetske večeri sa građanima Banjaluke s ciljem savjetovanja i edukacije građana iz oblasti energetske efikasnosti i zaštite okoline.

Prva radionica “Daljinsko grijanje u Banjaluci”, koju će voditi dr. Petar Gvero sa Mašinskog fakulteta u Banjaluci, govoriće o grijanju u Banjaluci, raspoloživim energentima, njihovim prednostima i nedostacima.

Radionica će biti održana 2. februara, sa početkom u 18 časova, u prostorijama Inovacionog Centra Banjaluka, na adresi Dr. Mladena Stojanovića 4, I sprat.

Energetske večeri, već treću godinu se organizuju u sezoni grijanja u Banjaluci, Tuzli i Mostaru, a obrađuju se aktuelne – goruće teme koje se odnose na obnovljive izvore energije, instalaciju grijanja i zagrijavanje objekata, smanjenje računa za električnu energiju, primjenu solarnih sistema u domaćinstvima, praktične savjete za finansiranje mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima i druge.

“Posebno je važno da naglasimo da efikasnom primjenom principa energetske efikasnosti, kao pojedinci ili organizacije, značajno utičemo na smanjenje zagađenja vazduha. Složićemo se, ova je zima sa visokim koeficijentima zagađenja, koje prevazilaze razmjere u kojima smo tek zabrinuti – vrijeme je za ozbiljne alarme i aktivnosti kojima ćemo kontrolisati negativan uticaj potrošnje energenata, kako u smislu štednje tako i na okoliš”, ističe Alma Tihić, predstavnik CRP-a i EFEKT mreže.

Ovogodišnje Energetske večeti sa građanima Banjaluke biće održane u toku februara i marta svakog četvrtka od 18 časova, u prostorijama Inovacionog Centra Banjaluka.

Energetske večeri sa građanima su besplatne za sve zainteresovane građane a članovi CRPa i EFEKT mreže će, uz predavače, biti na raspolaganju građanima za pitanja i savjete.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/radionica-o-daljinskom-grijanju-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])