Proba vožnje na snijegu i ledu u utorak na Autodromu u Zalužanima

Objavljeno: 23. 1. 2017 u 21:06h

U Banjaluci će sutra svi zainteresovani vozači imati priliku da na pripremljenoj stazi sa svojim vozilima probaju vožnju na snijegu i ledu.

Ovu promotivnu aktivnost pod nazivom “Vozači, probajte vožnju na snijegu” organizuje Auto-moto savez (AMS) Republike Srpske i Sportski auto-moto savez (SAMS), a vježbe će se sprovoditi sa trenerima škole sportske vožnje, kao i uz podršku stručnog tima AMS Srpske.

U organizaciji i realizaciji ove aktivnosti uključeni su i Sportska sekcija Auto-moto društva “Banjaluka” i Škola sportske vožnje automobila “Rejs masters motor sport” (Race Masters Motor Sport) Banjaluka.

Iz AMS RS je saopšteno da će vozači na pripremljenoj stazi imati mogućnost da probaju na koji način se pokreće vozilo iz mjesta, kakva je vožnja po klizavom putu, držanje bezbjednog odstojanja, način vožnje u krivini, te kočenje i zaustavljanje.

Vožnju na snijegu na stazi sutra od 10 do 14 časova na Autodromu u Zalužanima mogu isprobati svi zainteresovani građani koji imaju važeću vozačku dozvolu “B” kategorije i vlastito registrovano vozilo, bez obzira na dužinu vozačkog staža i iskustvo.

AMS Srpske i SAMS Srpske posebno pozivaju mlade vozače i auto škole, odnosno instruktore vožnje, da imaju mogućnost da u navedenom periodu obuče kandidate za bezbjednu vožnju na snijegu po stazi u Zalužanima.

Tokom treninga biće održana demostracija pravilnog postavljanja lanaca na pneumatike, te predstavljene i specijalne naočari, takozvane “pijane naočari”, koje simuliraju uticaj alkohola na na organizam smanjenjem psihofizičkih sposobnosti bitnih za bezbjedno učešće u saobraćaju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/proba-voznje-na-snijegu-i-ledu-u-utorak-na-autodromu-u-zaluzanima/||claudebot