Detalji velike tehno žurke u Banjaluci

Objavljeno: 9. 1. 2017 u 18:27h

Banjaluka će 13. jaunara 2017. imati čast da ugosti nemilosrdni techno trojac na događaju koji nosi naziv Techno Happening Julijanska Nova godina. Po prvi put za DJ pultom zajedno na Akvani od 21 čas nastupaju Scalameriya, Lag i Forest People.

Po mnogima, ovo su tri najjača izvozna techno imena sa prostora bivše Jugoslavije. Za one koji ne znaju Scalameriya, Lag i Forest People pokazali su svoj kvalitet sa mnogobrojnim izdanjima na renomiranim techno etiketama,  kao što su Perc Trax, Mord, Planet Rhythm, Credo i moge druge.

U pitanju su glavni predstavnici beskompromisnog novog talasa na evropskoj tehno sceni. Ovi producentski giganti su diplomirali pred najrigoroznijim žirijem, pred berlinskom publikom!

Njihov rad je jednako prihvacen kako u klupskim uslovima, tako i od strane uglednih izdavačkih kuca, za koje neumorno izbacuju svoj materijal.

Inače, za njih se vezuju sirovi muzički iskazi, grubi bitovi, koji zvuče kao posljednji odjeci industrijske revolucije, preko kojih se suptilno provlače originalni semplovi, uglavnom tamnih boja, a sve to je na kraju aristokratski čisto aranžirano u opijat koji zovemo tehno muzika.

Od ovih majstora zanata, se zaista ne može očekivati koketiranje sa izbirljivim tržištem, nego beskompromisno pogađanje u epicentar naše repetativne svijesti. Iz ovakvog opisa postaje jasno da govorimo o artistima sa jakim autorskim pečatom. Upravo taj predani autorski pristup je rezultovao virtuoznim eksperimentima koji se izvode uživo, na kompleksan i nesvakidasnji način, čime su se definitivno odvojili od sfere klasicnog dj-inga. Za ovu priliku, imaćemo zadovoljstvo slusati ih u DJ setovima. Zaista je teško pobrojati festivale i klubove u kojima su posjetioci otvorenih usta i uzdignutih ruku, dijelili energetski naboj sa ovim artistima.

Vrijeme je da se i na ovom terenu upoznamo sa muzičkom materijom koja je okupirala berlinsku scenu, a preplavila je i mnoge klubove u Evropi i Aziji.  Masa ih je slušaala na ovim mjestima: Tresor, Kantine am Berghain, Arena, About Blank, Suicide Club, Sisyphos, Ribbon i tako dalje.

Jedno vam možemo obećati, a to je da je u najavi spektakl kakav Banjaluka i okruženje još nisu vidjeli.

I na kraju, budimo i mi surovo iskreni. Naime, u ispisanim redovima niste pročitali hvalospjeve koji su kao marketinški trik upuceni masi koja treba da kupi kartu. Ne, to je bio  poziv da prisustvujete događaju, koji moze imati istorijski značaj za razvoj lokalne muzičke scene.

Cijena ulaznice je 15 maraka, a organizator je Fabrique.

 Techno Happening Julijanska Nova godina održava se u sklopu Akvane u Banjaluci, na adresi Aleja Svetog Save 88.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/detalji-velike-tehno-zurke-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot