Banjaluka: Humanitarno veče za spas Nikolije Kosić

Objavljeno: 6. 1. 2017 u 14:53h

Humanitarno veče za pomoć u liječenju Nikolije Kosić (3,5) iz Banjaluke, oboljeloj od cerabralne paralize, biće održano 11. januara od 21 sat u klubu ’’Fabrique’’.

Kada je menadžemnt Kluba čuo za Nikoliju i njenu životnu priču, odmah i bez razmišljana donesena je odluka da se pomogne ovoj djevojčici za čije je liječenje potrebno 24.000 evra.

’’Sav novac koji se te večeri prikupi od prodaje ulaznica i pića dajemo za Nikolijino liječenje’’, kazali su u ’’Fabrique’’ i dodali da je cijena ulaznica pet i deset KM.

Pored novca od ulaznica i pića, radnici Kluba su odlučili da tu noć rade bez naknade.

Po riječima ’’Fabrique’’ tima ovo je najmanje što se moće učiniti da Nikolija ima srećno i bezbrižno djetinjstvo. Za one koji ne znaju, ’’Fabrique’’ se nalazi u suterenu RK ’’Bosna’’.

Inače, ova malena Banjalučanka rođena je prije vremena i zbog komplikacija nakon dolaska na svijet pod stalnim je nadzorom ljekara.

Zahvat, koji košta 24.700 evra, trebalo da bude obavljen u Ačibademu, a prema mišljenju ljekara to je možda put i rješenje da Nikolija napravi svoje prve korake.

Nikolija ima pravo na srećno djetinjstvo

Tijana Gligić – Kosić, majka ove djevojčice kaže da je svaka pomoć dobro došla.

’’Nikolija još ne hoda, takođe ne može samostalno jesti i ne može žvakati krupnu hranu’’, govori majka.

’’Znate, kada je neko sa strane gledao rekao bi da nema poteškoća i smetnji u razvoju, jer je ona jedna vesela i uvijek nasmijana djevojčica’’, ispričala nam je Tijana i dodala da se godinu i po dana borila na sve moguće načine da njena Nikolija ima srećno djetinjstvo.

Nikolija je kako kaže majka u Banjaluci liječena u Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ’’Dr Miroslav Zotović’’.

’’Shvatila sam da je fiziklana medicina na polju dječije paralize u našoj sredini veoma ograničena, pa sam sa željom da svojoj Nikoliji omogućim kvalitetnije tretmane odlučila da izađemo iz okvira naše zemlje’’, govori Tijana i dodaje da su tako stigli do Novog Sada.

Kako navodi tamo su naišli na odlične metode i terapeute koji su im pored znanja u praksi i teoriji ulili nadu u bolje sutra.

’’Osjetila sam nadu i vjeru da će moja Nikolija jednog dana stati na svoje noge   i pored velikog oštećenja mozga’’ govori nam ova hrabra majka i dodaje da su u Novom Sadu sreli doktorku Aleksandru Ivančić kojoj duguje najveću zahvalnost.  Sa ovom doktorkom i njenim timom su tri nedjelje učili i provodili terpaiju.

’’Kada smo se vratili kući nastavili smo višečasovne terapije. Trpezarijski sto koji se nalazio u dnevnoj sobi postao je višak, umjesto njega postavili smo sprave za Nikolijine vježbe’’, priča majka koja i dalje vodi borbu Idodaje da su Nikoliji u saradnji sa dr Ivančić u toku prošle godine u tri navrata rađene transplatacije matičnih ćelija.

Majka na kraju dodaje da je dobar dio života posvetila sportu.

’’Kao da me je život spremao na nešto ovako. Pored svih obaveza prema Nikoliji koja traži posebnu njegu i rehabilitaciju imam vremena i za svoj društveni život, trening i ostale aktivnosti. Pored Nikolije, imam još dvoje djece, te sam upravo zato 2015. istrčala tri polumaratona, za svako dijete po jedan, jer ovo je jedna maratonska borba’’, zaključuje ova majka lavica.

Pomoć

Kako bi se što prije sakupio novac potreban ua operaciju, tokom januara otvoren je m:tel humanitarni broj 1416.

Pozivom na 1416 donirate jednu marku za liječenje malene Nikolije.  Takođe, tu je i račun u UniCredit Zagrebačka banka, 3383502568081202 otvoren na ime Tijana Gligić – Kosić.

Izvor: Mojabanjaluka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-humanitarno-vece-za-spas-nikolije-kosic/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot