Banjalučka filharmonija za publiku spremila muzički vatromet

Objavljeno: 30. 12. 2016 u 11:21h

Tradicionalno, šesti put Banjalučka filharmonija održaće Novogodišnji koncert 14. januara u Banskom dvoru Kulturnom centru, tačno u podne.

I ove godine, kako najavljuje direktor Filharmonije Ivan Otašević, potrudili su se da publika uživa u koncertnom programu, za koji kaže da će biti pravi muzički novogodišnji vatromet. Za one koji ne budu imali mjesto u dvorani, prenos koncerta biće emitovan uživo na Radio-televiziji Republike Srpske.

“Na programu će biti kompozicije čuvenih kompozitora – Geršvin, Hačaturijan, Čajkovski, Štraus, Prokofjev, Rosini, Binički…. Ponovo smo u goste pozvali gospođu Vesnu Šouc, koja je prošle godine bila izuzetna i unijela sjajnu energiju u izvođenje orkestra, ali i u publiku. Ona će uz našeg šefa dirigenta Vanesu Kremenović dirigovati orkestrom na koncertu”, kazao je Otašević.

Kao solisti nastupiće Snežana Savičić-Sekulić, prvakinja Opere Narodnog pozorišta iz Beograda, inače Banjalučanka, zatim gospođica Anđela Bratić, sjajna flautistkinja iz Niša i naš domaći umjetnik Arsen Čarkić, pijanista, koji ima zavidnu reputaciju u regionu i Evropi.

Koncert tradicionalno podržavaju Kabinet predsjednika RS, Vlada RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i grad Banjaluka, te sponzori i donatori.

“Nadam se da će nadležne institucije u narednom periodu imati snage i volje da podrže osnivanje prve kulturne institucije iz segmenta muzičke umjetnosti i da ćemo sljedeći Novogodišnji koncert 2018. godine izvoditi kao javna ustanova Banjalučka filharmonija”, nada se Otašević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjalucka-filharmonija-za-publiku-spremila-muzicki-vatromet/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot