Novogodišnji solistički koncert Marije Pilipović

Objavljeno: 27. 12. 2016 u 20:23h

U Muzeju savremene umjetnosti RS sutra sa početkom u 19 časova, biće održan novogodišnji solistički koncert Marije Pilipović na flauti.

Na koncertu će biti izdvoditi djela kompozitora slovenskog porijekla, pisana za solo flautu. Kompozicije su komponovane povodom učešća umjetnice u rezidencijalnom programu, te su na taj način okupljeni kompozitori iz BIH, Srbije Slovenije i Hrvatske sa jednim zajedničkim zadatkom- promovisati kulturu i tradiciju slovenskih naroda kroz savremenu muzičku formu.

Marija Pilipović je rođena u Zagrebu. Osnovne i magistarske studije završila u Banjaluci , u klasi prof. Laure Levai-Aksin. Pored brojnih solističkih koncerata širom BiH, i zemalja okruženja, nastupila je i kao član različitih kamernih ansambala. Od 2014. radi kao asistent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, a 2016. godine učestvuje u rezidencijalnom programu Foruma slovenskih kultura, koji je, u velikoj konkurenciji, izabrao šest umjetnika iz 13 zemalja da kroz muzičku, filmsku, vizuelnu i primjenjenu umjetnost promovišu tradiciju i kulturu slovenskih naroda.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/novogodisnji-solisticki-koncert-marije-pilipovic/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot