Izložba 14 x 14 u MSU RS: Gledaoci kao interpretatori umjetničkog djela

Objavljeno: 14. 12. 2016 u 21:36h

Izložba “14 x 14 – Viđenja dunavske regije. Pozicije u savremenoj umjetnosti” biće otvorena sutra uveče u 19 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Postavka predstavlja 14 ličnih pogleda umjetnika iz 14 država dunavske regije. Izložba u Banjaluci će biti proširena sa tri specijalne prezentacije: Mila Panić (Banjaluka), Mladen Miljanović (Banjaluka) i Christian Schnurer (Minhen).

Na svom putu kroz zemlje evropskog makroregiona izložba je do sada prikazana u Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj, a organizovana je pod pokroviteljstvom grada Regensburga i Bavarske. “14 x 14 – Viđenja dunavskog regiona” ohrabruje gledaoca da postane interpretator umjetničkog djela, gledalac je pozvan da vidi umjetničko djelo kao širi kadar kroz koji se može individualno sagledati dunavski region, kao evropska ili globalna realnost, a može se interpretirati kao vizija u kojoj se stiče mišljenje o njemu.

Umjetnička direktorka projekta i kustoskinja izložbe „14 x 14 Donumenta“ je Regina Hellwig Schmid. Manifestacija „Donumenta“ je godišnji događaj koji predstavlja umjetnost i kulturu zemalja dunavskog regiona, a održava se od 2003. godine u Regensburgu.

Izložbu će otvoriti Charlotte Hermelink, direktorica Goethe instituta u Sarajevu.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/izlozba-14-x-14-u-msu-rs-gledaoci-kao-interpretatori-umjetnickog-djela/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot