Zagrebački “Maratonci” 5. decembra u Banjaluci!

Objavljeno: 27. 11. 2016 u 12:49h

Kako zvuči kultni komad Dušana Kovačevića “preveden” na hrvatski jezik i kakav je Tarik Filipović kao Đenka Đavo, Banjalučani će moći da saznaju 5. decembra!

Satiričko pozorište “Kerempuh” iz Zagreba gostuje 5. decembra u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci sa predstavom “Maratonci trče počasni krug” Dušana Kovačevića.

Režiju ove predstave, koja je potpuni hit kod naših zapadnih susjeda, potpisuje Iva Milošević.

Manje je poznata činjenica da je kultnom filmu “Maratonci trče počasni krug”, prethodila drama koju je Dušan Kovačević napisao na trećoj godini studija dramaturgije, 1972. godine. Ona je uskoro zatim postavljena u Ateljeu 212 u režiji Ljubomira Draškića, a nepunih deset godina kasnije Slobodan Šijan prema njoj režira film. Sve ostalo je istorija.

Predstava Satiričkog pozorišta “Kerempuh” (koje se do ‘90-ih zvalo “Jazavac”) biće izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta RS, a ulaznice su već u prodaji i koštaju 10 KM.

Uloge:

Maksimilijan Topalović (126) – Vilim Matula

Aksentije Topalović (102) – Elizabeta Kukić

Milutin Topalović (79) – Nikša Butijer

Laki Topalović (44) – Hrvoje Kečkeš

Mirko Topalović (24) – Luka Petrušić

Kristina – Maja Posavec

Đenka Đavo – Tarik Filipović

Bili Piton – Filip Detelić

Olja – Mia Anočić -Valentić

Pregažen čovjek – Ivo Đuričić

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/zagrebacki-maratonci-5-decembra-u-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot