Spoj gitare i klavira na poklon publici u Jevrejskom kulturnom centru Aria Livne

Objavljeno: 26. 11. 2016 u 11:35h

Kolega Aleksandar Jokić će se predstaviti kompozicijama za solo gitaru, a ja izvodim koncert za gitaru uz pratnju klavira, korepetitor je Sonja Bobrek-Savić. Kombinacija klavira i gitare nije toliko česta, pa samim tim mislim da bi možda moglo biti interesantno publici da čuje nešto malo drugačije.

Ovim riječima studentkinja četvrte godine Akademije umjetnosti Banjaluka, katedra gitara Mila Stojnić najavila je koncert koji će biti održan u subotu, 26. novembra, u 19 časova u Jevrejskom centru “Aria Livne”.

Na programu su, dodaje Stojnićeva djela Baha, Đulijanija i Domenikonija.

Prije nekoliko dana, ovi muzičari održali su uspješan koncert pred mnogobrojnom publike.

“Nema ljepšeg osjećaja od toga kada izađete na scenu, a sala je puna. Proradi adrenalin, a i mi sami u tom trenutku dobijemo još veću želju da približimo program publici što je više moguće i da osjete naše emocije kroz muziku. To je i bio slučaj sa ovim koncertom” – naglasila je Stojnićeva i objasnila da je za studente svaki koncert jedna stepenica više i jedno novo iskustvo, u kojem saznaju nešto novo o sebi i grade svoju muzičku ličnost.

Pored toga, smatra ona, što studenti sami treba da rade na motivaciji i još više istražuju svoje mogućnosti, nevjerovatna je stvar koliko zapravo profesori imaju veliku ulogu u svemu tome.

“Oni su ti koji nam doslovno otvaraju oči, a svaki novi čas sa njima znači novu informaciju” – kazala je Stojnićeva koja studira u klasi profesorice Nataše Jokić, dok je Aleksandar Jokić u klasi Zorana Krajišnika.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/spoj-gitare-i-klavira-na-poklon-publici-u-jevrejskom-kulturnom-centru-aria-livne/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot