Movember: U srijedu se bira najbolji brk

Objavljeno: 25. 11. 2016 u 20:33h

U utorak 29.11. u Cafe Pause se održava kolektivno fotografisanje sa početkom od 20 časova. Ko želi da se takmiči u izboru najbrke mora doći sa brkovima na fotografisanje kako bi učestvovao. Fotografije će biti izložene na aukciji.

Srijeda 30.11. se održava završna zabava gdje će žiri kojeg će činiti: predsjednik žirija Nikola Škorić poznatiji kao Dragan Torbica, Emir Sobo koji je prošlogodišnji pobjednik za najbrku i još jedan član čije ime će biti iznaneđenje i odlučiti ko ima najbolje brkove za ovogodišnji Movember.

Početak zabave je predviđen za 19 časova.

Prijave takmičara od 20 do 21 čas, a proglašenje najbrke predviđen je za 21.30.

Aukcija fotografija koju će voditi Danijel Dakić će početi u 22 časa.

Zbog prevelikog interesovanja ove godine će biti pozivnice za ovogodišnju zabavu, a pozivnice po cijeni od 5 KM se mogu kupiti u Cafe Pause svaki dan. Bez pozivnica se neće moći ući. Sav prihod od prodaje pozivnica ide u brkin fond.

Broj pozivnica je ograničen na 100.

„Movember“, kao i prethodnih godina, način je da se probudi svijest o bolesti raka prostate i testisa, ali i da se napravi humanitarna akcija i skupi novac za pomoć oboljelima.

Pored cilja o podizanju svijesti o zdravlju muškaraca, kao i 2015, godine kada je sakupljeno 4 750 KM, svake godine neformalno udruženje građana „Superbrke“ su tokom cijelog mjeseca prikupljati novčana sredstva u takozvani „brkin fond“.

Ovogodišnja akcija ima za cilj prikupljanja novčanih sredstava za Vjekoslava Cerovca (1992) i Miroslava Todorovića (1996) iz Doboja koji imaju karcionm testisa i u jako teškoj su finanansijskoj situaciji.

Ove godine akciju su podržali UKC Banjaluka, Udruženje onkologa RS, Sberbanka, a na završnoj zabavi u Cafe Pause u Banjaluci u srijedu 30. novembra kada bude izbor za najbrku u žiriju će biti Nikola Škorić poznatiji kao Dragan Torbica.

Movember je nastao 2003. godine u Australiji među nekolicinom prijatelja koja je na šaljiv način željela da prenese vrlo ozbiljnu poruku – o preventivi raka prostate i testisa.

Počeli su da puštaju brkove i za to tražili donacije od rodbine i prijatelja. Pokret je prve godine okupio samo 30 učesnika, međutim nakon što ih je primjetila Fondacija za oboljele od raka prostate u Australiji i postala im partner, pokret je naglo porastao i proširio se na cio svijet.

Tako je Movember postao godišnji događaj u kome pripadnici jačeg pola na razne načine skreću pažnje na svoje zdravlje, pogotovo o stvarima o kojima se uglavnom govori ispod glasa. Ovaj pokret svrstan je među 100 najboljih nevladinih organizacija u svijetu zbog svog uticaja, inovativnosti i održivosti.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/movember-u-srijedu-se-bira-najbolji-brk/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot