Pogledajte “Antihrista” u Narodnom pozorištu RS

Objavljeno: 22. 11. 2016 u 13:08h

Kontroverzni film Larsa fon Trira, “Antihrist” biće prikazan u četvrtak, 24. novembra u 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

ah

“Antihrist se smatra jednim od najkontraverznijih filmova ikada napravljenih. Međutim, to najmanje govori o filmu, a mnogo više o konzervativnosti svijeta u kome živimo. Većina ljudske populacije je ionako “poluslijepa” i poput krtice obitava u crnim rupama svoje svijesti.

A ako taj polusvijet katkada i odluči da bar na tren napusti svoje komotne, sa devet brava osigurane jame, da bi, naravno pognute glave (kako bi drugačije i moglo nakon toliko vremena provedenog u mraku) prikupili nešto toplotne energije u vidu blistave sunčeve svjetlosti prije nego se ponovo vrate tamo odakle su i izašli, pitam se dakle, da li im taj kratkotrajni boravak na svjetlosti daje za pravo da imaju mišljenje.

Naravno, pravo na mišljenje im niko ne smije uskraćivati, međutim, ono teško može imati ozbiljnije značenje, s obzirom da je rijetko kada potkrijepljeno validnim argumentima. A kako bi i moglo biti, ako se nikada, kako makoprije rekoh, kroz svijet ne kreću visoko uzdignute glave – a kako je jedino moguće kretati se, ako svijet zaista želimo da vidimo”, zapisao je dramaturg Slaviša Radan o ovom djelu.

Film se prikazuje na Maloj sceni “Petar Kočić”, a ulaz je besplatan.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/pogledajte-antihrista-u-narodnom-pozoristu-rs/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])