U subotu u Banjaluci predstava na svakom ćošku

Objavljeno: 18. 11. 2016 u 15:50h

U Banjaluci će u subotu biti obilježena manifestacija Evropska noć teatra, u kojoj će učestvovati Narodno pozorište Republike Srpske, Dječije pozorište Srpske, Banjalučko studentsko pozorište, Gradsko pozorište “Jazavac” i Nevid teatar.

U Narodnom pozorištu Srpske u 20.00 časova biće izvedena predstava “Ožalošćena porodica” autora Branislava Nušića i Nikole Pejakovića, u režiji Nikole Pejakovića. Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Aleksandar Stojković rekao je Srni da je ova manifestacija prilika da se publika bliže upozna sa procesom stavranja pozorišne scene i svega onog što se u toku predstave ne vidi.

p1

“To je noć kada su vrata pozorišta otvorena za sve, pa i za one koji žele da uđu iza scene da vide kako to izgleda”, rekao je Stojković.

On je istakao da je to prilika i da se javnost upozori na sve veće probleme sa kojima kultura i pozorište vode bitku, koja im sve više ugrožava egzistenciju. Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske u 18.00 časova izvešće predstavu sa svog redovnog repertoara “Mačak u čizmama”, a svi zainteresovani će od 17.00 do 21.00 čas moći posjetiti izložbeni salon muzeja lutaka.

p2

Banjalučko studentsko pozorište će na sceni u Gospodskoj ulici u 20.30 časova organizovati izvođenje scenskog kolaža “Ćeraćemo se još”, u igri i režiji Dragoslava Medojevića.

p3

U Gradskom pozorištu Jazavac, u saradnji sa Nevid teatrom, biće izvedena predstava “Pustolovine Boleta Komete” od 18.06 časova,

p4

dok će u 20.44 časova u kafe baru “Žiža” ljubitelji filozofskog stendapa imati priliku da pogledaju predstavu “Pohvala ludosti” po tekstu Erazma Roterdamskog, u režiji i adaptaciji Gorana Damjanca.

p5

Glavni partner i organizator manifestacije “Evropska noć teatra” za BiH je Bosansko narodno pozorište iz Zenice. “Evropska noć teatra “, koja se održava istovremeno u velikom broju gradova treće subote u novembru, je jednodnevni događaj posvećen scenskim i izvođačkim umjetnostima. Pozorište toga dana postaje glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja, kako umjetnika i pozorišnih radnika, tako i publike.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/u-subotu-u-banjaluci-predstava-na-svakom-cosku/||claudebot