Banjalučko studentsko pozorište: Premijera Tmine 31. oktobra

Objavljeno: 27. 10. 2016 u 19:54h

Drama “Tmina” po tekstu diplomiranog glumca Milana Džide i u režiji Aleksandra Pejakovića premijerno će biti izvedena 31. oktobra u 20.30 časova na “Podrum sceni” u produkciji Banjalučkog studentskog pozorišta.

Uloge u komadu ostvarili su studenti četvrte godine Akademije umjetnosti u Banjaluci iz klase profesora Željka Mitrovića, Ena Radovanović i Dragan Vučić.

U recenziji za ovu dramu Miljko Šindić je zapisao da “Džida vešto vodi dijalog”.

“On je uvek u kontekstu govorne leksike, semantike i sintakse. Pruža glumcima snažnu psihološku transformaciju, spoljnju i unutrašnju, neočekivane obrte i neku vrstu sopstvene katarze” – naveo je Šindić.

I književnik Ranko Pavlović smatra da je Džida napisao zanimljivu jednočinku za dva lika, koja bi se s podjednakim ushićenjem mogla čitati u osami i gledati na pozorišnim daskama.

“Uporedo sa narastanjem dramske tenzije, razvijaju se njegovi likovi, osvjetljujući iz scene u scenu sve više i sve jasnije svoje karakterne osobine, dajući tako mogućnost glumcu/tumaču za punu transformaciju” – zapisao je Pavlović.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjalucko-studentsko-pozoriste-premijera-tmine-31-oktobra/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot