Banjaluka u četvrtak grad odbojke

Objavljeno: 25. 10. 2016 u 15:50h

Poslije 20 godina prvi put jedno finale Kupa RS za odbojkašice biće održano u Banjaluci, a u njemu će se sastati BL Volley i Jedinstvo Bimal.

Odbojkašice BL Volley biće domaćin 23. finala Kupa RS u kojem će u četvrtak ugostiti ekipu Jedinstva Bimal iz Brčkog, učesnice Lige šampiona.

Član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza RS Slobodan Udovčić podsjetio je da je riječ o najmasovnijem takmičenju,a  da će ovo biti posebno finale zbog toga što se održava u Banjaluci.

“Mnogo ekipa je učestvovalo i osvajalo, a najviše uspjeha ima ekipa Jedinstva koja je pobijedila u posljednjih 10 finala. Učestvovalo je ove godine 39 ekipa, a poslije dužeg vremena jedna ekipa iz Krajine je u finalu, dosad su to bile uglavnom ekipe iz istočnog dijela RS: To čini finale dražim, posebno za ljude i ljubitelje odbojke u Banjaluci”, rekao je Udovčić.

U banjalučkom klubu BL Volley zahvalni su što je Banjaluka dobila domaćinstvo i što je prepoznato da se ona razvija kao odbojkaški centar.

“Hvala Odbojkaškom savezu RS i odbojkaškom klubu Jedinstvo koji koji nam je prepustio organizaciju ovog finala. Igrala se su se u Banjaluci finala u drugim sportovima, ali ne u našem sportu u kojem je jako teško doći do finala. Ovo takmičenje igra skoro 40 ekipa od kojih premijerligaša. Ovo je najveći uspjeh kluba u sedmogodnišnjoj istoriji. Danas je zahvaljujući ljudima iz Unverziteta u Banjaluci koji su prepoznali inicijativu o formiranju kluba, Gradu Banjaluci, Ministarstvu porodice, omladine i sport , OSRS koji nam je pružao konstantno podršku Banjaluka postala odbojkaški centar i mi ćemo učiniti sve da to bude tkao i da se on razvija. Nije to samo BL Volley, tu si i OK Borac kao i OK Inova koji postiže odlične rezultate u mlađim kategorijama. Danas se u Banjaluci od kolektivnih sportova najveći broj djevojčica bavi odbojkom. Za sve rezultate zahvaljujemo dobrim djevojkama, vrhunskim sportistima koji su amateri i kojima je fakultet na prvom mjestu”, rekao je Duško Ovuka, direktor OK BL Volley.

odb2

Kapiten BL Volleya Sanja Udovčić kaže da treme pred meč sa favorizovanim protivnikom ima, ali ističe da je to u suštini i dobro.

“Pozitivna trema je priosutna kao i obično pred važnu utakmicu. To je i dobro da ne ulazimo preopušteno u meč. Jedinstvo je niz godina prva ekipa u BiH. Sa njima uvijek ulazimo u meč sa većom željom za pobjedu, jer uvijek pobjeda protiv težeg protivnika više znači. Zaista je veliki doživljaj ovo finale jer nismo imali priliku da igramo finale Kupa RS”, rekla je Udovčićeva.

Kada su konkretno šanse za pobjedu u pitanju, ona je odgovorila:

“Ne bih o šansama, želimo da damo sve od sebe, ako možemo da pobijedimo, a ako ne onda ćemo čestitati boljem. Nikada im nije bilo lako protiv nas, iako nekad rezultat nije govorio tako. Nije nemoguće da ih dobijemo, a ne možemo ni tvrditi da ćemo mi sigurno pobijediti”.

U taboru Jedinstva Bimal očekuju dobru odbojkašku predstavu, ali i pobjedu.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što ćemo imati priliku da prikažemo dobru odbojku i u Banjaluci gdje se nakon 20 godina održava finale. Ekipa BL Volleya je otkako se pojavila u Premijer ligi BiH prikazala dobru igru, kvalitetnu odbojku. Nadam se da će to biti dobra odbojkaška predstava. Oni su izuzetno kvalitetna ekipa, znam da će trneeri maksimalno spremiti ekipu. Mi smo zdravi, bez povreda i očekujemo dobru igru i pobjedu, što ne smije da se dovede u pitasnje zbog kvalifikacije u finale Kupa BiH”,rekla je Dijana Vasić, jedna od iskusnijih odbojkašica Jedinstva.

Ona je priznala da su misli Brčanki već usmjerene ka Ligi šampiona u kojoj će već u utorak odmjeriti snage sa francuskim Kanom.

“Spremamo se i za Ligu šampiona, već 1. novembra igramo Ligu šampiona, mogu reći da smo već prešli na taj dio. Očekujemo da rutinski odigramo utakmicu u četvrtak, imamo dovoljno igračica, sve su zdrave i vjerovatno će se starije igračice odmarati. Nadam se da nećemo morati ulaziti u igru, da se odmorimo što više za Ligu šampoiona. Ipak, opuštanja nema, BL Volley je jako dobar protivnik i uradićemo sve da u četvrtak gledaoci vide dobru odbojku”, poručila je ona.

Finale Kupa RS za odbojkašice između BL Volleya i Jedinstva igra s eu četvrtak u 20.15 časova u dvorani univerzitetskog kampusa u Banjaluci. Ulaz je slobodan, ali su zbog ograničenog broja mjesta štampane ulaznice koje se svakodnevno mogu preuzeti na ulazu u dvoranu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-u-cetvrtak-grad-odbojke/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot