Predstava “Milanković” gostuje u NPRS

Objavljeno: 24. 10. 2016 u 20:22h

U ponedjeljak 7. novembra u 20.00 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske gostuje Opera i teatar Madlenianum iz Beograda, sa predstavom “Milanković”, autorke Vasilije Vidović, u režiji Aleksandra Nikolića. Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni NPRS.

Autor: Vasilija Antonijević
Biografska muzička drama
Režija: Aleksandar Nikolić
Muzika: Vera Milanković
Scenografija i kostim: Kosta Bunuševac
Asistent kostimografa: Marina Danilović
Video: Kreativni studio Cepter
Dizajner svetla: Srđan Jovanović
Lektor: Radovan Knežević
Igraju: Nebojša Dugalić, Dubravka Kovjanić, Andrija Daničić, Vera Milanković, Kosta Bunuševac

U režiji Aleksandra Nikolića publika će moći da vidi Nebojšu Dugalića u naslovnoj ulozi, a pored njega još i glumce Dubravku Kovjanić i Andriju Daničića, kao i kompozitora Veru Milanković kao pijanistu. Dugalić, Kovjanić i Daničić će osim svoje glumačke virtuoznosti publici predstaviti i svoj vokalni i instrumentalni muzički dar. Ovaj intrigantan komad sa elementima fantastike u vizuelnom smislu je oblikovao Kosta Bunuševac, istovremeno kao scenograf i kostimograf.

Milutin Milanković, koji je iz slavonskog sela Dalja, preko Beča gde je doktorirao na tehničkim naukama i počeo da gradi uspešnu karijeru građevinskog inženjera, patriotski odabrao Beograd kao mesto gde će se baviti naukom samo sa papirom i olovkom u ruci i gde će podučavati mlade ljude. Milanković je došao do izuzetnih otkića u oblasti nebeske mehanike, postao član Srpske akademije nauka i umetnosti, mnogo doprineo ugledu srpske nauke u svetu (postavši i najcitiraniji srpski naučnik), ali se u oblastima umetnosti premalo govorilo o njegovoj vanserijskoj ličnosti. Predstava „Milanković“ Opere i teatra „Madlenianum“ daće svoj doprinos ispravljanju te nepravde i približavanju ličnosti Milutina Milankovića svojoj publici.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/predstava-milankovic-gostuje-u-nprs/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot