Banjaluka: Počele prijave za “Hackathon”

Objavljeno: 19. 10. 2016 u 14:51h

Hackathon „Zajedno postižemo više“ je događaj koji se organizuje već drugi put u Bosni i Hercegovini, ovaj put u Domu Omladine u Banjaluci.

Manifestacija se održava od 2. do 4.12.2016. godine, ali se već možete prijaviti. Cilj manifestacije je da okupi 60 mladih ljudi širom BH, programere, dizajnere, marketare, umjetnike, kao i sve oni koji žele biti dio ili su već dio domaće IT scene, a koji će zajedničkim radom, znanjem i vještinama, grupisani u 12 timova, uz mentorsku podršku u toku 48 sati napraviti 12 različitih mobilnih i web rješenja.

Sva rješenja treba da su društveno korisna i kao takva imaće širok spektar tema na koje mogu biti razvijena: upravljanje u kriznim situacijama, prava osoba sa invaliditetom, edukacija, životna sredina, rješenja za zajednicu (antikorupcija, aplikacije za saobraćaj, borba protiv nasilja, zdravstvena njega).

Svi timovi se takmiče za što bolji plasman, a najbolji osvajaju nagrade. Hackathon je odlična prilika za sve koji žele da steknu nova iskustva, iskoriste svoja znanja i upoznaju nove, kreativne i ambiciozne ljude.

Na “Hackathonu” mogu učestvovati državljani BiH, starosti od 18 do 30 godina. Svi učesnici će imati obezbijeđen hotelski smještaj i potrebnu opremu (računare), ali naravno, ko želi može ponijeti i svoju ličnu opremu.

Takođe, obezbijeđena je i ishrana tokom sva tri dana takmičenja. “Hackaton” organizuje AMBASADA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA U BIH. Ukoliko ste zainteresovani registrujte se OVDJE, a za više informacija obratite e-mailom na [email protected].

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-pocele-prijave-za-hackathon/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot