„Plavi telefon uživo“ na Kulturijadi

Objavljeno: 30. 9. 2016 u 19:22h

Volonteri savjetodavne linije za djecu i mlade Plavi telefon će se u ponedjeljak, 03. oktobra i nedjelju, 09. oktobra družiti sa posjetiocima Kulturijade, sajma otvorenih radionica za djecu i mlade.

Druženje pod nazivom “Plavi telefon uživo” će se desiti u prostorija Plesnog kluba BLOK u Boriku, u ulici Save Kovačevića 29, koji organizuje Kulturijadu povodom Međunarodne sedmice djeteta.

Djeca i mladi će imati priliku da u ponedjeljak od 19 časova i nedjelju od 11 časova pitaju volontere Plavog telefona sve što ih zanima o radu linije, a za njih su pripremljeni i posebni origami leci.

Predviđeno je da druženja traju po 45 minuta, a osim razgovora sa volonterima Plavog telefona, posjetioci će tokom sedam dana moći da pohađaju radionice glume, plesa, crtanja, afričkih udaraljki, dekupaža i slično. Rok za prijave na radionice je 02. oktobar, putem Facebook stranice Kulturijada ili broja telefona 066/957-676.

Linija Plavi telefon pokrenuta je 18. februara 2013. godine i od tada je ka njoj upućeno više od 2.500 poziva. Zahvaljujući prijateljstvu sa kompanijom m:tel, koja u okviru svoje društvene odgovornosti podržava rad ove linije, Plavi telefon besplatno mogu pozvati djeca iz cijele BiH bez obzira na mrežu koju koriste. Radi se o anonimnoj, povjerljivoj liniji, putem koje djeca i mladi traže savjete koji se tiču nasilja i maltretiranja, vršnjačkih i porodičnih odnosa, razvoja i ostalih problema sa kojima se susreću. Ovu liniju sve češće zovu i roditelji koji ne znaju kako da se postave u određenoj situaciji pa im je potrebna podrška.

Na liniji trenutno volontira 25 savjetnika, koji su prošli obuku za pružanje kvalitetne podrške djeci. Radno vrijeme Plavog telefona je svakog radnog dana od 9 do 17 časova. Prošle godine Plavi telefon postao je dio najveće svjetske mreže linija za pomoći djeci – Child Helpline International Foundation (CHI).

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/plavi-telefon-uzivo-na-kulturijadi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot