Novi i moderan parking za bicikla studentima banjalučkog Univerziteta

Objavljeno: 16. 9. 2016 u 15:29h

U subotu, 17.9. s početkom u 15 sati u Banjaluci, iza zgrade Ekonomskog fakulteta, a pored ulaza u Pravni fakultet biće postavljen novi, moderan natkriveni parking za bicikla koji će biti na usluzi usluzi  studentima ali i osoblju svih fakulteta.

Parking ima kapacitet za odlaganje 10 bicikala, a odlikuju ga nastrešnica kojom su bicikli u potpunosti zaštićeni od nepovoljnih vremenskih uslova i takozvani ”A stalci” koji su najkvalitetnije rješenje za odlaganje bicikala na javnim površinama, jer u kombinaciji sa kvalitetnim bravama, osiguravaju visok stepen zaštite od krađe i vandalizma.

Postojanje natkrivenog poarkirališta blizu odredišta putovanja omogućava biciklistima planiranje njhovog putovanja na posao ili na fakultet.

Za postavljanje parkinga, sagrađenog po uzoru na pozitivne inžinjerske prakse iz drugih zemalja, zaslužna je kompanija Lactalis BH koja je finansirala projekat nastao na inicijativu Udruženja  Giro di Sarajevo i uz podršku Srednje građevinske škole iz Banjaluke. Cilj projekta je poboljšanje odvijanja biciklističkog saobraćaja te unaprjeđenje zdravlja građana u Banjaluci,  tradicionalno biciklističkom gradu.

Ekipa Udruženja Giro di Sarajevo, voziće 50 km uz kanjon Vrbasa od Jajca do Banjaluke, i uživati u prirodnim ljepotama. U Banjaluci dočekaće ih grupa loklanih biciklista sa kojima će obići krug kroz grad, i konačno svoje putovanje završiti na novootvorenom parkingu.

Okupljanje biciklista i zvanica planirano je u 15 sati na lokaciji Ekonomskog fakulteta, gdje će se prisutnima i medijima obratiti profesor banjalučke Građevinske škole, zaljubljenik u biciklizam, Mladen Milaković, predstavnici Udruženja Giro di Sarajevo, biciklisti te Haris Kadenić, voditelj marketinga kompanije Lactalis BH koja je finasirala izgradnju.

Postavljanje parkirališta je jedna od aktivnosti koje se sprovode unutar Evropske sedmice mobilnosti u Banjaluci.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/novi-i-moderan-parking-za-bicikla-studentima-banjaluckog-univerziteta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot