Muzej RS: Predstavljanje na sajmu knjige u Banjaluci

Objavljeno: 11. 9. 2016 u 14:23h

Muzej Republike Srpske učestvovaće na Međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci, gdje će predstaviti autorske kataloge koji prate muzejske izložbe ostvarene u protekloj godini.

Muzej će predstaviti i izdanja koja niz godina ne gube popularnost, a riječ je o muzejskim katalozima koji su rezultat višemjesečnog istraživanja muzejske građe.

Osim publikacija namijenjenih stručnoj javnosti i drugih izdanja, na štandu će se naći i nekoliko puta doštampavani “Narodni bukvar” za kojeg najmlađi posjetioci Muzeja često pitaju, saopšteno je iz ove ustanove kulture.

Međunarodni sajam knjige u Banjaluci biće održan od 13. do 19. septembra.

Muzej će učestvovati i na manifestaciji “Dani Srpske u Srbiji”, gdje će 13. septembra u Etnografskom muzeju u Beogradu biti prezentovan film “Putovanje Vrbaskom banovinom”, koji je 1937. godine snimio Spiridon Bocarić, prvi upravnik Muzeja Vrbaske banovine.

Uz projekciju filma, biće predstavljena i izložba starih fotografija “Banjaluka u doba Vrbaske banovine”, autora LJiljane Korać, kojom će Muzej pokazati najznačajnije objekte izgrađene u doba banovanja prvog bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/muzej-rs-predstavljanje-na-sajmu-knjige-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot