Dr Sunao Nakamura, svjetski eksperat interventne kardiologije dolazi u Banjaluku

Objavljeno: 7. 9. 2016 u 16:25h

Jedan od vodećih japanskih i svjetskih eksperata interventne kardiologije profesor dr Sunao Nakamura tokom dvodnevne posjete Banjaluci demonstriraće domaćim ljekarima najsavremenije metode u interventnoj kardiologiji, po kojima je stekao svjetsku slavu, te im pružiti priliku da steknu nova znanja.

Čuveni dr Nakamura poznat je po tome što uspješno obavlja najkompleksnije koronarne intervencije koje uključuju i hronična zapušenja koronarnih arterija, a u ovim slučajevima on ima 100 odsto uspjeha.

Dr Nakamura će dio svog bogatog iskustva prenijeti i domaćim ljekarima tokom današnjeg predavanja iz oblasti interventne kardiologije u Banskom dvoru u Banjaluci.

Priliku da uče na licu mjesta domaći ljekari imaće i posmatrajući zahvate koje će svjetski stručnjak izvesti u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Dio materijala neophodnog za izvođenje procedura donijeće sa sobom, kao jedan vid donacije.

Poznati interventni kardiolog u Banjaluku dolazi na poziv profesora dr Aleksandra Lazarevića, koji kaže da je za dr Nakamuru karakteristično da dolazi da interveniše u slučajevima u kojima domaći ljekari nisu imali uspjeha.

“Profesor Nakamura uživo demonstrira operacije, i tokom velikih kongresa čitav postupak se prenosi iz sale do auditorijuma. Prenos ponekad sluša i gleda i nekoliko hiljada doktora”, istakao je Lazarević.

Dodaje da kada je riječ o intervencijama kod koronarnih arterija, profesor Nakamura ima 100 odsto uspjeha.

Njegova uža specijalnost su hronična zapušenja koronarnih arterija. To su najteži oblici koronarne bolesti, gdje je arterija dugo vremena zatvorena – rekao je Lazarević.

Za profesora Nakamuru Lazarević ističe da je čovjek za kojeg u pravom smislu riječi vrijedi deviza: “Nije znanje – znanje znati, nego je znanje – znanje dati”. Dodaje da je profesor Nakamura veliki dio svog radnog vijeka posvetio edukaciji drugih ljekara u mnogim zemljama širom svijeta.

Dr Lazarevića i profesora Nakamuru veže dugogodišnje poznanstvo. Banjalučki stručnjak je proveo tri mjeseca u gradu Matsudo, predgrađu Tokija, gdje se u bolnici Nenj Tokdžo Hospital, u kojoj je dr Nakamura predsjednik i direktor Odjeljenja za kardiovaskularne bolesti, usavršavao u oblasti kompleksnih koronarnih intervencija.

Kongres u Italiji

Prof. dr Lazarević istakao je da je profesor Nakamura u februaru 2012. godine u Rimu učestvovao na kongresu interventne kardiologije JIM (Joint International Meering), koji organizuje čuveni italijanski interventni kardiolog dr Antonio Colombo.

“U prenosu uživo prof. Nakamura je uspio da otvori zapušenu koronarnu arteriju, u čemu u prethodna četiri pokušaja nisu uspjeli najbolji svjetski kardiolozi”, rekao je Lazarević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/dr-sunao-nakamura-svjetski-eksperat-interventne-kardiologije-dolazi-u-banjaluku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])