Noć istraživača 2016: Najzabavnija noć nauke opet u Banjaluci

Objavljeno: 2. 9. 2016 u 11:53h

Petu godinu za redom u Bosni i Hercegovini se obilježava najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada, “Evropska Noć istraživača 2016” pod sloganom “Otkrijte nepoznato”, saopštili su organizatori ovog događaja.

Ove godine “Noć” će biti obilježena u petak, 30. septembra, sa početkom u 17.00 časova, u pet bh. gradova – u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Bijeljini i Goraždu.

Sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama su pozvani da se i ove godine prijave za učešće u Noći istraživača 2016 u nekom od ovih pet gradova. Svoj rad će moći predstaviti kroz naučni sajam, naučni kutak ili takmičenje za srednje škole u okviru koga će se posebno cijeniti ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost.

Cilj manifestacije je povećanje svijesti o istraživanju i inovacijama u BiH, podrška istraživačima i promocija dostignuća lokalnih naučnika, inovatora i preduzetnika. I ove godine će posjetiocima biti predstavljeno mnoštvo zabavno-informativnih sadržaja kroz različite interaktivne eksperimente, predavanja i igre, te naučnu žurku na kraju.

Konkurs za učešće u Noći istraživača BiH 2016 otvoren je do 20. septembra 2016. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i najinovativnije prezentacije će biti predstavljene na Noći istraživača koja će biti održana u petak, 30.09. u Banjaluci, Sarajevu, Bijeljini i Mostaru i Goraždu, a pobjednici srednjoškolskih timova će biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/noc-istrazivaca-2016-najzabavnija-noc-nauke-opet-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot