Banjaluka za ALS, svi na Kastel!

Objavljeno: 24. 8. 2016 u 14:01h

Rock simfonija, Goran Šepa (Gale Kerber) i Dejan Cukić će u petak, 26. avgusta nastupiti na ljetnjoj pozornici tvrđave Kastel u okviru humanitarnog koncerta za oboljele od ALS-a, amiotrofične lateralne skleroze.

Koncert počinje u 20 časova i 30 minuta, a organizovan je u sklopu akcije koju provodi udruženje oboljelih od ove rijetke neuromišićne bolesti, sa sjedištem u Banjaluci.

Trenutno udruženje okuplja 35 oboljelih i njihove porodice, kao i veliki broj volontera. Akcija prikupljanja sredstava, koja se odvija pod sloganima “Banjaluka za ALS” i “Nekom koga volim potrebna je pomoć”, provodi se i putem humanitarnog broja 1412 koji će biti aktivan do kraja ovog mjeseca.

“Udruženje je osnovano u decembru 2015. godine i vodi se principima komuniciranja, istraživanja, propagiranja i doniranja, odnosno principima koji su ključni za prikupljanje informacija od sličnih udruženja, oboljelih i njihovih porodica, istraživanje bolesti, animiranja javnosti i podizanja svijesti o bolesti koja se dešava i ljudima u našem najbližem okruženju te aktivnosti s ciljem pomoći i olakšavanja svakodnevnice oboljelima”, kažu iz udruženja.

Njihovoj akciji odazvao se veliki broj institucija i pojedinaca, a podršku su dobili i od Rock simfonije, Dejana Cukića i frontmena grupe Kerber, Galeta. Zajedničkim snagama, održaće koncert za ljude koje svaki dan srećemo na ulicama svojih gradova.

“Neophodno je obezbijediti četiri ili pet neinvazivnih ventilatora (NIV aparata), koji će oboljelima u poodmakloj fazi bolesti olakšati disanje, a njihova cijena se kreće od šest do 12 hiljada KM, zavisno od toga koliko traje korištenje u toku dana, odnosno od potrebe korisnika. Banjaluka, Beograd i Niš su odlučili da se udruže i ukažu na značaj ovih aparata koje će, shodno svojim potrebama koristiti članovi našeg udruženja i koji će biti u trajnom vlasništvu udruženja”, ističu organizatori.

Do sada je nabavljen jedan NIV aparat i koristi ga jedna osoba oboljela od ove rijetke bolesti sa područja Šekovića.

Ulaz na koncert je besplatan, a donacije će se prikupljati kako na samom koncertu pomoću označenih kutija, tako i putem humanitarnog broja i žiro računa udruženja.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-za-als-svi-na-kastel/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot