“Rock simfonija” s plemenitim ciljem

Objavljeno: 18. 8. 2016 u 16:12h

Banjalučka muzička senzacija “Rock simfonija” održaće dva koncerta tokom ovog i narednog vikenda. Prvi nastup je najavljen na Zelenkovcu 20. avgusta, s početkom u 20 časova, dok je drugi šest dana kasnije na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Osnivač projekta “Rock simfonija” Dragan Moconja ističe da je prvi koncert samostalni nastup ovog orkestra, dok je drugi manifestacija humanitarnog karaktera.

“Na Zelenkovcu ćemo nastupiti već u subotu, 20. avgusta, i ja se radujem tom koncertu. Ogromna bina je već pripremljena, i za nas će biti poseban doživljaj jer ćemo svirati u tom šumskom ambijentu, koji će, vjerujem, dati neku posebnu čar cjelokupnom događaju”, istakao je Moconja.

Osnivač projekta “Rock simfonija” je takođe dodao da će s njima na bini na Zelenkovcu nastupiti i mladi bend pod nazivom “Nair”, a ulaz na ovu manifestaciju će koštati pet KM.

“Što se tiče drugog nastupa, koji će se održati 26. avgusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel, moram da naglasim da je u pitanju humanitarni koncert ‘Banjaluka za ALS’, koji je posvećen svim ljudima oboljelim od bolesti ALS. Mi smo trenutno u pregovorima sa dva velika imena domaće rokenrol scene i nadamo se da će takođe nastupiti s nama na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, jer na ovaj način želimo da svima skrenemo pažnju na ljude kojima je pomoć zaista potrebna”, dodao je Moconja.

“Rock simfonija” ima u planu da svojom muzikom ujediniti naša srca i dovede nas zajedno korak bliže ostvarenju plemenitog cilja, a to je nabavka NIV aparata za bolesnike oboljele od ove bolesti.

Moconja dodaje da će ulaz na banjalučki koncert biti besplatan.

“Što se tiče repertoara koji ćemo izvesti na oba koncerta, moram da spomenem da će to ponovo biti miks domaće i strane ‘Rock simfonije’, jer smo nekako svi primijetili da publika najviše voli ovakav tip koncerta”, istakao je Moconja.

Osnivač projekta je dodao da se orkestar sprema za snimanje prvog video-spota za numeru “Heroes”, preminule pop legende Dejvida Bouvija.

“Završili smo snimanje obrade pjesme Dejvida Bouvija ‘Heroes’ i uskoro ćemo snimiti spot za ovu numeru. Želimo da na ovaj način odamo počast velikom muzičkom imenu kakav je bio Dejvid Bouvi”, rekao je Moconja.

Orkestar “Rock simfonija” trenutno broji između 55 i 60 članova, a on u šali dodaje da nekad stvarno imaju problem kada je u pitanju smještanje svih članova na binu.

Takođe, nakon koncerta na Zelenkovcu i banjalučkog koncerta na tvrđavi Kastel, u planu su i nastupi u Sarajevu i Beogradu.

“Ne želim još da potvrdim tačan datum ovih koncerata jer smo još u pregovorima. Ono što znam jeste da bi koncert u Sarajevu trebalo da bude krajem septembra, dok bi naš najveći nastup do sada trebalo da se održi u oktobru u Beogradu”, istakao je Moconja.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/rock-simfonija-s-plemenitim-ciljem/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])