Borac i Slavija za prvoligaški prvenac

Objavljeno: 6. 8. 2016 u 16:33h

Ljubitelji fudbala u Republici Srpskoj nisu mogli poželjeti zanimljiviji start šampionata, jer se već u prvom kolu Prve lige na Gradskom stadionu u Banjaluci u subotu od 19 časova sastaju dva prošlogodišnja premijerligaša, Borac i Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Oba tima su doživjela velike promjene u odnosu na prošlu sezonu, ali i jedni i drugi imaju isti cilj, koji se zove ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

“Nismo mogli poželjeti goreg protivnika na startu, jer smo sa Slavijom uvijek teško izlazili na kraj. Međutim, naš cilj se zna, a on je da se već poslije ove sezone vratimo među premijerligaše. Posao će nam biti otežan, jer u ovom susretu nećemo biti kompletni. Novajliji, napadaču Borisu Gavriću pukli su prednji ukršteni ligamenti, moraće na operaciju i na njega nećemo moći računati najvjerovatnije cijelu jesen. Pojačanja, Gedeon Guzina, Nemanja Vejnović i Borislav Erić prenijela su po tri žuta kartona iz bivših klubova, tako da moraju pauzirati na startu. Međutim, to ne smije biti nikakav alibi, jer od starta moramo pobjeđivati” – naglasio je šef stručnog štaba Borca Zoran Dragišić.

I tim Slavije je tokom ljeta doživio velike promjene, a na klupu je sjeo nekadašnji as sarajevskog Željezničara Branislav Berjan.

“Već nekoliko puta ponavljam da ne mislim da se možemo vratiti u Premijer ligu, ne bih ni dolazio među “sokolove”. Upoznat sam sa kvalitetima Borca, ali vjerujem da možemo ostati neporaženi. Naravno da će biti teško, ali se izazova ne bojimo” – naglasio je Berjan.

Parovi

Početak nove sezone Prve lige Republike Srpske zakazan je za subotu kada će biti odigrani svi mečevi prve runde takmičenja, a sastaju se: BANjALUKA: Borac – Slavija (19 časova), GRADIŠKA: Kozara – Zvijezda 09 (17), MRKONjIĆ GRAD: Sloboda – Drina (17), DOBOJ: Sloga – Sutjeska (17), JANjA: Podrinje – Borac (Š) (17), DERVENTA: Tekstilac – Rudar Prijedor (17).

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/borac-i-slavija-za-prvoligaski-prvenac/||claudebot