Banjalučanin u humanoj misiji trči za hrabre roditelje i djecu!

Objavljeno: 17. 7. 2016 u 12:59h

Banjalučanin Željko Majdandžić sprema se za Jahorina ultra trail (30. i 31. jul) – trku od 125 kilometara koju će posvetiti hrabrim ljudima kojima je potrebna podrška cijelog društva. Pod njegovim nogama nestajaće staza koja počinje u Višegradu i preko Romanije i Sarajeva vodi do vrha Jahorine. Svaki kilometar tog puta on je odlučio da posveti onima koji zaslužuju da se čuje njihova priča i da zajedno učinimo sve što možemo za njihovo bolje sutra.

“Kao i svaku trku do sada i ovu ću posvetiti tim dobrim ljudima i zato sam odlučio da je ‘prodam’, odnosno svaki kilometar koji pređem ‘vrijedi’ određeni novčani iznos koji neću zadržati nego ću ga pokloniti u vaše i u svoje ime onima kojima takav poklon treba. Sve što ‘zaradim’ podijeliću na tri dijela i tako podržati tri porodice”, priča Željko dodajući da svoj gest ne naziva “humanitarnom akcijom” već “pozivom za podršku”.

Trećinu prihoda namijenio je samohranom ocu iz Banjaluke Darku Vujinoviću koji se bori da obezbijedi novac za izdržavanje ćerkice Sare koja je oboljela od cerebralne paralize.

“Bori se za nju i sebe dostojanstveno  to izuzetno cijenim! Ovim gestom želim da mu iskažem poštovanje, potapšem ga po ramenu i podržim da hrabro nastavi dalje, da Sara dobije bar neku igračku i da joj makar na trenutak izmami osmijeh na lice”, u dahu je ispričao.

Dio novca Željko će pokloniti devetočlanoj porodici Čekić iz sela Donja Kola nadomak Banjaluke jer će time, dodaje, ukazati društvu na “hrabre ljude koji u ovakvim vremenima podižu toliko djece”.

“Nije ih obeshrabrilo stanje u kojem je društvo, za razliku od nas ostalih koji nemamo djecu ili ih imamo jedno ili dvoje, a pravdamo se da za njihovo podizanje nema novca. Žao mi je što ne shvatamo da su materijalna bogatstva prolazna, a duhovna neprolazna, da djece predstavljaju najveće bogatstvo – ona nam poklanjaju sreću i bezuslovnu ljubav koju novcem ne možemo da kupimo”, dodaje Majdandžić.

Preostalu trećinu zarađenog novca on takođe poklanja višečlanoj porodici Savanović – Željku i Suzani, roditeljima koji su se odlučili na deveto i deseto dijete. Suzani su zbog komplikacija poslije porođaja otkazala oba bubrega i primorana je da ide na dijalizu.

“Novac ne poklanjam njima već blizancima koji su rođeni nedavno, uoči ove trke. Novac namijenjen blizancima biće uplaćen na njihovu štednu knjižicu i oročen do njihove osamnaeste godine kada će moći da ga potroše onako kako žele, a ja želim da taj dan posebno slave. Moram da napomenem da treba da budu ponosni na svoje roditelje, a posebno na majku koja se uprkos komplikacijama odlučila za porođaj, herojski, onako kako to samo majke znaju”, kaže Željko dodajući da je kivan na nadležne jer mjesecima nisu u stanju da ovoj dvanaestočlanoj porodici obezbijede priključak na vodovodnu mrežu iako već dugo “obijaju pragove” institucija.

Ovim gestom, smatra on, zajedno ćemo ukazati na nebrigu za povećanje nataliteta, hitnu potrebu za mijenjanje regulative koja se odnosi na dječiji dodatak, kao i na poboljšanje statusa roditelja sa troje i više djece!

Evo kako i mi možemo da pomognemo!

Imena svih “donatora” (ako to budu željeli) kao i iznosi koje su uplatili biće objavljena, kao i konačna suma koja na ovaj način bude zarađena. Eventuani “višak” novca takođe će ravnomjerno biti podijeljen navedenim porodicama, a kako je cilj prikupiti što više novca moguće je nekoliko puta prodati “iste kilometre”. Na primjer, više ljudi se odluči da “kupi” dvadeseti kilometar…

tabela-1-page-001-300x455

Žiro-račun: UniCredit bank 3383 5022 5747 4786

Na ime: Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Svrha uplate: Za trku podrške natalitetu

Za dodatne informacije možete kontaktirati Željka Majdandžića na telefon 066/845-845

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjalucanin-u-humanoj-misiji-trci-za-hrabre-roditelje-i-djecu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot