Ulica za kolica: U nedjelju blokada Banjaluke

Objavljeno: 23. 5. 2016 u 13:04h

U banjalučkom parku Petar Kočić u nedjelju s početkom u 12 časova održaće se akcija ”Ulica za kolica” u kojoj djeca, mame i osobe sa invaliditetom u kolicima opominju vozače za nesavjesno parkiranje.

Iz udruženja ”Dobar dan – centar za kreativni rast i razvoj” koje organizuje akciju kažu da se u Banjaluci automobili često parkiraju na trotoarima, i na taj način sprečavaju djecu i roditelje, te bake i dede da se bezbjedno kreću.

Organizaori kažu da su poslali poruku svim učesnicima u saobraćaju, pa će tako kolica parkirati na ulice na par minuta, kako bi pokazali kako je to kad se zauzmu naše ulice (trotoari).

“Do tada vas pozivamo da sa svojom djecom crtate pravilno i nepravilno parkiranje i crteže ostavljate pod brisač automobilima parkiranim na trotoaru”, poručili su iz Udruženja.

Osim toga djeca su uputila poruku nesavjesnim vozačima: “Ipak, najteže je roditeljima koji voze braću i seku u kolicima, kao i čikama i tetama koji koriste invalidska kolica.

Kad se automobil parkira na trotoaru, to znači da mi moramo izaći na ulicu da ga zaobiđemo i samim tim ugroziti kako naš život, tako i život drugih učesnika u saobraćaju. Odlučili su izaći na ulice i podsjetiti na to i vozače.

Znamo da je gužva i da ste pod stresom, ali vas molimo da mislite i na nas jer: TROTAR JE NAŠA ULICA – ULICA ZA KOLICA!”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/ulica-za-kolica-u-nedjelju-blokada-banjaluke/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])