Sisters of Mercy i Mando Diao revijalci Demofesta

Objavljeno: 16. 5. 2016 u 14:29h

Sisters of Mercy i Mando Diao posljednja su dva revijalna imena koja ćemo slušati na devetom Demofestu, koji će se održati od 21. do 23. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Time je zaokružen revijalni program ovogodišnjeg festivala demo bendova, koji još čine i bendovi Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, te Bombaj štampa i ZAA, koji su na Demofestu nastupili prije sedam godina, kada su u konkurenciji demo bendova završili kao trećeplasirani.

Na Demofestu će, naravno, zasvirati i prošlogodišnji pobjednici festivala, među kojima su Nord iz Rijeke, Rezerve iz Tučepa te S.K.A. iz Leskovca.

Jedna od novina ove godine je da će se ulaz na tvrđavu Kastel naplaćivati nakon 21:30 časova.

“Demofest postoji zbog demo bendova pa će tako svi oni koji dođu slušati upravo njih na Kastel ući besplatno, a oni koji odluče gledati samo revijalce platiće ulaz pet KM”, rekla je Brankica Raković, portparol festivala.

Ono što će vjerujemo obradovati mnoge je da je ove godine oficijelno pivo Nektar.

“Veliko mi je zadovoljstvo da se nakon devet godina ponovo vraćamo na Demofest kao zvanično pivo festivala”, izjavio je Nikolas Peni, direktor Banjalučke pivare.

Dnevni program ovogodišnjeg Demofesta još nije kompletiran, ali će kako su najavili organizatori biti bogat i raznovrstan, a u junu nas očekuje i zvaničan spisak demo bendova koji će se takmičiti.

“Ono što znamo je da ćemo imati rok izložbu o razvoju domaće muzike, čiji je autor Cvele iz grupe Bajaga i instruktori, a neće izostati ni brojne radionice, filmovi…” rekla je Raković i dodala da će uskoro biti poznati i ostali detalji.

“Koncept Demofesta će ostati nepromijenjen, naš plan je da se i ovogodišnji Demofest održi na tvrđavi Kastel. Demofest će rasti kako naš grad bude rastao, jer smo u ovom momentu prilično ograničeni kada su smještajni kapaciteti u pitanju”, navela je Brankica Janković, direktor festivala i dodala da je i ove godine Demofest pripremio nagrade za tri najbolja demo bendove, i to u iznosu od 5.000, 2.000 i 1.000 evra.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, kazao je da je Demofest i m:tel nastavljaju prijateljstvo koje na obostrano zadovoljstvo traje punih devet godina.

“Drago mi je što dobra komunikacija i dobra muzika ponovo staju rame uz rame i čast mi je da najavim početak devete godine izuzetne saradnje m:tel-a i Demofesta. Kako je riječ o festivalu koji je, bez ikakvog pretjerivanja, festival svjetskog ranga, ne treba posebno napominjati koliko smo ponosni što smo i ove godine uz njega. Za posjetioce i učesnike spremićemo brojna ugodna iznenađenja, kao što ste od nas i navikli. S pravom očekujemo još jedan festival vrijedan pamćenja i nadamo se da ćemo uz Demofest biti još 99 godina”, kazao je Mišić.

Oficijelni telefon devetog Demofesta je Huawei P9.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sisters-of-mercy-i-mando-diao-revijalci-demofesta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])