U srijedu počinju Studentske sportske igre u Banjaluci

Objavljeno: 4. 4. 2016 u 14:48h

Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci najavio je otvaranje ,,Studentskih sportskih igara 2016” koje će se održati 06.04-14.04.2016 na sportskim terenima Studentskog centra ,,Nikola Tesla” Banjaluka, sa početkom u 13:00.

Program:

13:00 – 13:30: Svečano otvaranje manifestacije „STUDENTSKE SPORTSKE IGRE 2016“ i obraćanje prisutnim od strane:

  • mr Dane Malešević, ministar u vladi RS;
  • Slobodan Gavranović, gradonačelnik grada Banjaluke;
  • prof. dr Stanko Stanić, rektor univerziteta u Banjaluci;
  • Zoran Grahovac, predsjednik Studentskog parlamenta.

Datum početka i završetka, odnosno vrijeme trajanja programa ili projekta:

Od 06. do 14. aprila, dužina trajanja 7 radnih dana.

Studentske sportske igre su tradicionalna sportska manifestacija koja okuplja sve organizacione jedinice Univerziteta u Banjaluci, a koju su do sada organizovale razne krovne studentske organizacije koje su predstavljale studente banjalučkog Univerziteta, a 2009. godine je po prvi put to bio Studentski parlament. S obzirom da je Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci pravno, zakonski krovni predstavnik studenata ovog Univerziteta, odlučio je da i ove godine organizuje Studentske sportske igre na kojim bi bili zastupljeni sledeći sportovi: mali fudbal, košarka, odbojka, rukomet, stoni tenis, plivanje, ulična trka, tenis i šah u muškoj i ženskoj konkurenciji. Studentske sportske igre bi se odigravale ispred Studentskog doma „Nikola Tesla“, na bazenu „Incel“ i prostorijama Univerziteta. Za odigravanje teniskih mečeva koristili bi se zatvoreni i otvoreni tereni na lokaciji Studentski dom „Nikola Tesla“, a plivanje u novootvorenom kompleksu „Incel“. Sva takmičenja bi se odvijala u terminu od 06. do 14. aprila, a posljednjeg dana bi se odvijali finalni mečevi u svim kategorijama. Cilj skupa je vrednovanje i promovisanje sportskog takmičarskog duha akademske zajednice, promocija zdravog života i mladosti. Sve ovo pokazuje koliko su Studentske sportske igre bitne za studente našeg Univerziteta, te koliko je bitno da javne institucije i dalje podržavaju ovakve i slične aktivnosti na Univerzitetu u Banjaluci.

Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci ovim projektom želi da okupi studente banjalučkog Univerziteta na jednom mjestu, kako sportiste (takmičare), tako i ostale koji će pružiti podrušku svojim ekipama i na taj način uveličati ovo takmičenje, kao jedno od značajnih događaja u kulturnom i sportskom životu Republike Srpske. Kao jedna od osnovnih vodilja članova Studentskog parlamenta jeste napraviti Banjaluku najboljim mjestom za studiranje te smatramo da na ovaj način možemo uveliko pokazati da je Banjaluka otvorena i spremna da ulaže u buduće stubove ovog društva. Pored značaja za sam Univerzitet ova manifestacija će pomoći da se još više povežu studenti i da razmijene svoja znanja i mišljenja, kako tokom same manifestacije tako i u budućnosti.

Banjaluka je grad koji obiluje sportskim terenima koji nisu iskorišteni u dovoljnoj mjeri, tako da je ovo jedan od pravih načina kako ih pametno iskoristiti. To takođe pogoduje samoodrživošću projekta, jer ne zahtjeva sredstva za izgradnju sportskih terena, već se bazira na upotrebi već postojećih.

S obzirom da se projekat zasniva na sportskim takmičenjima, njegov značaj za zajednicu je višestruk. Prvenstveno promoviše sport i takmičarski duh među studentima i ostalim građanima, a kroz sport i zdrav način života, zatim promoviše grad Banjaluku kao mjesto u kome se ova manifestacija održava i Republiku Srpsku. Time bismo i kroz medijsku propraćenost uputili svijetlu sliku o Banjaluci, gradu koji se brine za svoje mlade i za njihovu budućnost.

Izvor: mojkontakt.com 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/u-srijedu-pocinju-studentske-sportske-igre-u-banjaluci/||claudebot