Otvaranje izložbe Hersta večeras u MSU RS: Specifični dijalozi kroz Novu religiju

Objavljeno: 17. 3. 2016 u 08:24h

Izložba jednog od najcjenjenijih svjetskih umjetnika Dejmijena Hersta “Nova religija” biće otvorena večeras u 19 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Ovom izložbom Herst želi da podstakne na razmišljanje o četiri važne stvari u životu: religiji, ljubavi, umjetnosti i nauci, koje su, prema njegovim riječima, samo instrumenti koji nam pomažu da pronađemo svoj životni put.

Koristeći se ovim univerzalnim temama, on suprotstavlja nauku i religiju, stavljajući ih u specifičan dijalog, onako kako ih obično ljudi percipiraju.

Izložba je organizovana u saradnji sa British Councilom i “Paul Stolper Gallery” iz Londona, a biće otvorena do 27. maja. Gost Banjaluke je kustos Herstove izložbe Pol Stolper, koji je juče održao stručno vođenje kroz izložbu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/otvaranje-izlozbe-hersta-veceras-u-msu-rs-specificni-dijalozi-kroz-novu-religiju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])