Banjaluka: Muzička proslava ideje slobode

Objavljeno: 16. 3. 2016 u 13:59h

“Artan Lili”, “Elemental”, “Vlatko Stefanovski trio” i “Partibrejkers” nastupiće 8. maja u Banjaluci na “Akvani” u sklopu muzičkog događaja pod nazivom “Živjeti slobodno”.

Ova manifestacija se održava u organizaciji Unije studenata Republike Srpske i Udruženja građana “Sloboda”, a na ovaj način biće obilježen Međunarodni dan pobjede nad fašizmom koji se u svijetu proslavlja 9. maja. Karolina Karalić, portparol ove manifestacije, ističe da proslava ovog dana označava važan datum u kreiranju današnjih ljudskih prava i sloboda.

“Mišljenja smo da ovaj dan koji simbolično obilježava dan oslobođenja čovječanstva od fašističke ideologije koja je negirala samu ideju slobode i čovječnosti zavređuje da bude obilježen i proslavljen kao važan datum u kreiranju današnjih prava i sloboda”, naglasila je Karalićeva.

Ona je dodala da je kultura pamćenja i njegovanje tradicije odgovornost svih nas te ističe da organizatori žele da na ovaj način daju svoj doprinos u obilježavanju jednog od najvažnijih datuma u istoriji čovječanstva.

Jedan od sastava koji će nastupiti na ovoj manifestaciji je beogradska noise-pop grupa “Artan Lili”, koja je nedavno premijerno predstavila spot za singl “Ono što te neće” na regionalnom MTV kanalu. Publika ovu grupu poznaje kao izvođače hitova kao što su “Srce”, “Ako stanemo tu” i “Džoni”.

“Elemental” je bend čija se muzička baza nalazi u rep muzici, ali teško bi ga bilo svesti samo na jedan žanr. U njihovoj šarolikoj viziji mogu se naći tragovi različitih žanrova, što njihovo izražavanje čini originalnim.

Vlatko Stefanovski, gitarski mag, publici je poznat po svojoj nevjerovatnoj gitarskoj tehnici i stvaranju bogatog zvuka ispunjenog imaginacijom i jednostavnošću.

Ritam i bluz sa jasnim tragovima rok legende Čaka Berija je ono što označava muzički stil benda “Partibrejkers”. Ovaj bend široj publici je poznat kao jasan prototip balkanskog pank-rok pravca.

Cijena ulaznica za obožavaoce ovih izvođača u pretprodaji je 7 KM, a na dan koncerata ulaznice će se prodavati po cijeni od 10 KM. Svi zainteresovani za ovaj događaj svoje ulaznice mogu kupiti u klubu studenata KSB, kafe-baru “Šestica” kao i “Peckham pabu” od 21. marta.

U okviru manifestacije “Živjeti slobodno” prethodnih godina u gradu na Vrbasu nastupali su reper Edo Maajka, “Rundek Cargo trio”, “Hladno pivo” i grupe S.A.R.S. i MVP.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-muzicka-proslava-ideje-slobode/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])