Autobusi kreću s Malte od subote

Objavljeno: 9. 3. 2016 u 15:11h

Novi terminal za autobuse Malta, koji će koristiti linije prigradskog saobraćaja, biće u funkciji od subote, potvrdili su u Gradskoj upravi grada Banjaluka.

m1

To znači da će biti preseljeni autobusi sa postojećeg stajališta kod “Medicinske elektronike”, a prva stanica će od subote biti Malta. Kružna trasa Putnici će moći autobuse da čekaju i na stajalištu Pozorište preko puta Fabrike duvana kod Narodne skupštine RS jer će autobusi sa Malte ići Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, skretati desno kod stare zgrade Vlade, te opet desno u Ulicu Prvog krajiškog korpusa i dalje prema Rosuljama nastavljati dosadašnjom trasom.

Kada su u pitanju završni radovi na novom terminalu, na ulazu, uz postojeću saobraćajnicu, izgrađen je jednostrani trotoar, a parking ima pješačku vezu sa Bulevarom srpske vojske preko stepenica i rampe za invalidne osobe.

m2

Podignut nivo usluge Kretanje autobusa na parkingu je jednosmjerno, a u okviru radova izgrađena je javna rasvjeta.

“Sa stajalištem za autobuse, koje je dodatno uređeno i prošireno, biće podignut nivo usluge u javnom prevozu jer će se smanjiti pješačenje”, kažu u Gradskoj upravi.

Parking Malta između ulica Trive Amelice i Bulevara srpske vojske dnevno će opsluživati oko 200 polazaka, inače prigradskih linija koje su u nadležnosti grada (Dragočaj, Gradina, Ramići, Potkozarje, Piskavica, Verići), te linijama koje su u nadležnosti Privredne komore regije Banjaluka (Laktaši, Lamovita, Omarska, Slatina, Srbac, Gradiška i drugi).

Jača struja Izgradnja parkirališta koštala je 295.725,13 KM, a izvođač radova je preduzeće “Kozaraputevi”. Postojeći parking kod “Medicinske elektronike” stavlja se van funkcije, a na njemu će, kako je ranije potvrđeno, biti izgrađena trafo-stanica koja će omogućiti jaču struju u centru.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/autobusi-krecu-s-malte-od-subote/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])