Banjaluka: Bogojavljenska litija i plivanje za krst časni

Objavljeno: 15. 1. 2016 u 11:58h

Povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, u Banjaluci će u utorak, 19. januara, biti održana Bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst. Ove godine plivaće 35 mladića, i prvi koji dopliva do krsta biće darovan zlatnikom, a ostali plivači prigodnim poklonima.

Za taj dan meteorolozi najavljuju temperature od -9 do -2 stepena Celzijusa.

Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Hrista Spasitelja počeće u 9 časova, a služiće je Njegovo preosveštenstvo, episkop banjalučki Jefrem. Nakon liturgije, u 12.00 časova, ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja krenuće Bogojavljenska litija ulicama grada ka Gradskom mostu, odnosno mostu Patre, gdje će biti obavljeno vodoosvećenje sa spuštanjem Časnog krsta u rijeku Vrbas i plivanje za krst.

Zbog održavanja Bogojavljanske liturgije, u okviru koje je predviđeno kretanje svečane litije od Sabornog hrama Hrista Spasitelja do Gradskog mosta, biće obustavljen saobraćaj taj dan, u vremenskom periodu od 11.00 do 14.00 časova u ulicama:

  • Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice Aleja Svetog Save do Bulevara cara Dušana
  • Marije Bursać, na dijelu od Kninske do Kralja Petra I Karađorđevića
  • Bulevar cara Dušana, na dijelu od Ulice Kralja Petra I Karađorđevića do Ulice Đure Daničića
  • Teodora Kolokotronisa, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Patra
  • Patra, na dijelu od Ulice Kralja Petra I Karađorđevića do Ulice Mirka Kovačevića
  • Isaije Mitrovića, na dijelu od Ulice kralja Petra I Karađorđevića do Ulice Patre
  • Makarija Sokolovića, Slavka Rodića, Ljupka Račića, Braće i sestara Kapor i 22. aprila

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika biće izvršene korekcije, a detaljnije o kretanju linija možete pročitati na sajtu grada.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-bogojavljenska-litija-i-plivanje-za-krst-casni/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])